FB Promo
Trecem prin cea mai dificila perioada pentru economie din ultimii 100 de ani - ministrul de Finante, Florin Citu
Vizite: 1836
28 iunie 2020
Trecem prin cea mai dificila perioada pentru economie din ultimii 100 de ani - ministrul de Finante, Florin Citu
Trecem prin cea mai dificila perioada pentru economie din ultimii 100 de ani - ministrul de Finante, Florin Citu
Share |

Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”, a declarat ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, vineri seara, la B1tv. Cîțu a explicat că situația este mai grea decât în perioada războiului și a regimului comunist pentru a justifica decizia de a nu majora pensiile de la 1 septembrie.

”Trebuie să fim foarte onești cu noi. Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În același timp, trebuie să avem toate datele pentru exercițiul bugetar la 6 luni de zile. Datele sunt ok, am reușit să evităm un dezastru pentru economie. Dar eu văd lucrurile puțin diferit: aș vrea să discutăm nu doar de pensii, ci să discutăm și de investiții, și aș vrea să mă certe românii că nu dublez investițiile”, a spus ministrul de Finanțe.

Acesta a spus că în loc de a aloca bani pentru majorarea pensiilor, dorește să facă alocări bugetare mai mari pentru investiții.

”Facem o evaluare a tuturor cheltuielilor pentru perioada a doua a anului și vrem să alocăm mai mulți bani pentru investiții, pentru că numai așa putem să plătim și pensii și salarii crescute și în anii viitori. Dacă noi facem această greșeală și anul acesta nu alocăm mai mulți bani pentru investiții și mergem spre ceea ce vrea stânga – populism din acesta mizerabil – dacă mergem spre populism, vă garantez că vom avea mari probleme anii viitor”, a spus el.

Cîțu a recunoscut că decizia de majorare sau nu a pensiilor va fi una politică.

Sursa: Digi 24
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.