FB Promo
Theresa May a obținut votul de încredere al Partidului Conservator și rămâne șeful guvernului
Vizite: 1413
13 decembrie 2018
Theresa May a obținut votul de încredere al Partidului Conservator și rămâne șeful guvernului
Theresa May a obținut votul de încredere al Partidului Conservator și rămâne șeful guvernului
Share |

Majoritatea membrilor Partidului Conservator își mențin încrederea în premierul Marii Britanii, Theresa May, arată rezultatele votului desfășurat miercuri seară. Premierul a primit 200 de voturi pentru si 117 împotrivă și rămâne liderul conservatorilor și șef al guvernului, dar votul nu este unul de natură să-i asigure liniștea lui May, spune BBC.

Înainte de începerea votului, May a declarat că se va retrage din funcții înainte de alegerile legislative din 2022.

”A spus că nu intenționează să conducă (campania) pentru alegerile din 2022”, a spus parlamentarul în fața reporterilor. 

Rezultatul votului riscă să amplifice clivajul în Partidul Conservator, în contextul Acordului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană în martie 2019. Acordul pe tema Brexit riscă să fie respins de Camera Comunelor, iar, în cazul în care ar fi aprobat, Guvernul conservator riscă să piardă majoritatea parlamentară din cauza eventualei retrageri a susținerii de către formațiunea nord-irlandeză Partidul Democrat Unionist (DUP). Situația ar putea conduce la alegeri anticipate, la amânarea ieșirii Marii Britanii din UE, la un nou referendum și chiar la anularea deciziei privind Brexit, potrivit Mediafax.

Uniunea Europeană a semnalat că nu va accepta renegocierea Acordul semnat cu Marea Britanie pe tema Brexit. Theresa May vrea renegocierea situației frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, în scopul evitării introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestată de numeroși parlamentari britanici. Garanțiile acordate Irlandei de Nord riscă să blocheze Marea Britanie în "serii de negocieri repetate" în următorii ani, se arată în raportul guvernamental de evaluare juridică.

Theresa May a amânat deja votul parlamentar pe tema Acordului Brexit, de teama unui eșec.

Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.