FB Promo
Romanii din strainatate nu mai trimit bani in tara pentru familii
Vizite: 1093
9 iunie 2018
Romanii din strainatate nu mai trimit bani in tara pentru familii
Romanii din strainatate nu mai trimit bani in tara pentru familii
Share |

Românii care lucrează în străinătate și-au schimbat prioritățile. Dacă în anii trecuți trimiteau bani în țară pentru a-și ajuta familia, sumele sunt folosite acum pentru investiții, spune chiar guvernatorul BNR. Iar asta are un efect pozitiv asupra întregii economii. Doar anul trecut, aceștia au trimis în țară aproape 3,8 miliarde de euro, cu 20 la sută mai mult față de 2016. În plus, Italia și Spania nu se mai numără printre statele preferate de cei care decid să ia viața de la capăt peste hotare, ci țările nordice, relateaza Digi24.

 

Dacă înainte banii erau folosiți pentru a ajuta rudele rămase acasă, acum unii dintre ei au gânduri antreprenoriale.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: „Inițial erau pentru a ajuta familiile din România. Cu timpul s-a constatat că sunt pentru că oamenii au vrut să facă mici investiții, au vrut să facă casă, din patriotism, din aspirație, că vor reveni cândva în țară.

Uitându-te și mai atent la aceste cifre, constați că unii au remis bani pentru a începe în România mici activități de afaceri. Un lucru foarte bun, acelea chiar sunt investiții, investiții productive.

O bună parte din migranți au plecat din sate și probabil că vor să deschidă la întoarcerea în țară afaceri în agricultură, ar avea un efect pozitiv extraordinar, potențialul agricul al României este clar subvalorificat și la fel de bune ar fi investițiile mici, pentru că ele ar stabiliza forța de muncă”.

Sumele trimise ar putea fi chiar mai mari...

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.