FB Promo
Proiect esential pentru mii de patroni si angajati: Guvernul vrea sa reglementeze posibilitatea de a lucra legal de acasa cu contract de munca
Vizite: 762
14 iunie 2017
Proiect esential pentru mii de patroni si angajati: Guvernul vrea sa reglementeze posibilitatea de a lucra legal de acasa cu contract de munca
Proiect esential pentru mii de patroni si angajati: Guvernul vrea sa reglementeze posibilitatea de a lucra legal de acasa cu contract de munca
Share |

Guvernul ar putea reglementa prin lege modalitatea de desfasurare a activitatii de catre salariati in regim de tele-munca, adica munca de acasa sau din afar sediului firmei. Potrivit proiectului de lege, aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii, un salariat ar putea avea activitati de la distanta de locul de munca organizat de angajator, in mod regulat si voluntar, folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor, in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau al unui act aditional la acesta, relateaza HotHews.

Vezi aici proiectul de lege.

Despre acest subiect a scris prima oara Profit.ro aici. Potrivit proiectului, trebuie respectate si trei conditii. Prima conditie este ca salariatul sa foloseasca mijloace  aferente tehnologiei informatiei si comunicatiilor pentru a-si desfasura activitatea. A doua conditie este ca activitatea in regim de teleworking se desfasoara cel putin o zi pe luna. A treia conditie este ca salariatul sa-si exprime acordul cu aceasta forma de organizare a muncii, prin semnarea contractului individual de munca sau al unui act aditional la acesta, dupa caz.

Refuzul salariatului de a consimti la prestarea activitatii in regim de tele-munca nu poate constitui motiv de sanctionare disciplinara a acestuia.

Tele-salariatii organizeaza programul de lucru de comun acord cu angajatorul, in conformitate cu prevederile contractului individual de munca, regulamentului intern si/sau contractului colectiv de munca aplicabil, in conditiile legii. Angajatorul este in drept sa verifice activitatea tele-salariatului, in conditiile stabilite prin contractul individual de munca, regulamentului intern si/sau contractului colectiv de munca aplicabil, in conditiile legii.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.