FB Promo
Procurorul general din Bulgaria, Ivan Geshev, a ordonat anchetarea tuturor privatizarilor post-comuniste
Vizite: 1401
13 februarie 2020
Procurorul general din Bulgaria, Ivan Geshev, a ordonat anchetarea tuturor privatizarilor post-comuniste
Procurorul general din Bulgaria, Ivan Geshev, a ordonat anchetarea tuturor privatizarilor post-comuniste
Share |

Procurorul general din Bulgaria, Ivan Geshev, a cerut o revizuire completă a întregului proces de privatizare din timpul tranziției țării de la comunism la democrație, potrivit unui comunicat al procurorului, relatează presa locală, preluată de Mediafax, relateaza HotNews.

Ancheta privatizărilor post-comuniste trebuie să acopere controlul efectuat de către ministere, agenții și alte instituții de stat responsabile pentru privatizare, se arată în comunicatul procurorului general.
 
Ancheta ar trebui să includă toate tranzacțiile privatizărilor, plățile efectuate, indiferent de tipul mijloacelor de plată, precum și toate acțiunile întreprinse pentru efectuarea supravegherii post-privatizare.
 
Agenția de Stat pentru Securitate Națională va trebui să stabilească dacă penalitățile, dobânzile, indemnizațiile și garanțiile bancare prevăzute în contractele de privatizare au fost colectate în caz de neplată parțială sau totală. În această privință, ar trebui stabilit dacă contractele de privatizare au fost anulate acolo unde au existat cazuri de neexecutare.
 
Anchetatorii vor trebui să stabilească modul în care a fost păstrată toată documentația privind controlul actual post-privatizare, dacă s-au efectuat verificările privind punerea în aplicare a contractelor de privatizare și dacă informațiile din registrele publice au fost actualizate în timp util.
 
Domeniul de aplicare al auditului ar trebui să analizeze rapoartele de audit de la Oficiul Național de Audit și ce măsuri au fost luate pentru a respecta instrucțiunile date, se arată în comunicat.
 
După 1989, activele statului bulgar au fost estimate la circa 40 de miliarde de dolari. Procesul de privatizare a fost rapid asociat cu corupția, din cauza suspiciunilor privind neregulile.

 

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.