FB Promo
Permis suspendat pentru folosirea oricarui fel de dispozitiv mobil si care in acelasi timp, incalca si alta regula de circulatie
Vizite: 587
12 august 2019
Permis suspendat pentru folosirea oricarui fel de dispozitiv mobil si care in acelasi timp, incalca si alta regula de circulatie
Permis suspendat pentru folosirea oricarui fel de dispozitiv mobil si care in acelasi timp, incalca si alta regula de circulatie
Share |

Guvernul urmează să adopte în ședința de luni un proiect de ordonanță de modificare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prin care se introduc noi sancțiuni în cazul folosirii inadecvate de către conducătorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când se află în timpul mersului, relateaza HotNews.

Astfel, potrivit notei de fundamentare, prin actul normativ se propune: "interzicerea, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video".
 
De asemenea, se reglementează sancțiunea "cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni (aceeași ca la conducătorii de autovehicule) și pentru conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru săvârșirea contravenției 'ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, a telefonului mobil, precum și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video".
 
Totodată, se introduce "noua sancțiune de 6-8 puncte amendă (clasa a III-a) și 4 puncte de penalizare, pentru săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a contravenției indicate".
 
Proiectul de act normativ propune și "un mecanism mai aspru de sancționare, raportat la pericolul social al faptei, în situația în care utilizarea telefonului mobil, precum și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiții decât cele permise, se realizează concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor, în acest caz aplicându-se sancțiunea contravențională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule"
Sursa: HotNews
Foto: pixabay.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.