FB Promo
Legea care prevede eliminarea supraaccizei la carburanti si a supraimpozitarii contractelor de munca part-time promulgata de presedintele Klaus Iohannis
Vizite: 1004
30 decembrie 2019
Legea care prevede eliminarea supraaccizei la carburanti si a supraimpozitarii contractelor de munca part-time promulgata de presedintele Klaus Iohannis
Legea care prevede eliminarea supraaccizei la carburanti si a supraimpozitarii contractelor de munca part-time promulgata de presedintele Klaus Iohannis
Share |

Legea care prevede eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor de muncă part-time a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis. Actul normativ, inițiat de PNL, a fost adoptat de către deputați la începutul lunii decembrie. Această reducere în privința carburanților va însemna că acciza în România va fi mai mică decât minimul impus la nivel european, relateaza HotNews.

 

Administrația prezidențială a anunțat luni că șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
 
Legea - care elimină supraimpozitarea contractelor part-time și modifică anexa din Codul fiscal privind accizele și taxele speciale - va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

 

La începutul lunii, șeful statului spunea că va promulga aceste măsuri, motivând că trebuie luate pentru a încuraja în ansamblu economia, chiar dacă pe termen scurt au "un oarecare impact bugetar negativ".
 
"Eliminarea supraaccizei și o posibilă creștere pentru a îndeplini limita cerută de Comisia Europeană, totuși, vor duce la o scădere considerabilă a taxării carburanților, vorbim de o scădere destul de importantă, eliminând supraacciza, iar o majorare până la limita cerută de Comisa Europeană este foarte, foarte mică, deci suntem foarte, foarte aproape de acea limită. Sunt convins că Guvernul va reglementa aceste chestiuni", declara Iohannis.
 
Totodată, supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parțial a fost eliminată în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat, nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară.
Sursa: HotNews
Foto: Robert Sighiartau - Facebook.com/robert.sighiartau
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.