FB Promo
Kristalina Georgieva, desemnata candidatul UE pentru a conduce FMI
Vizite: 577
4 august 2019
Kristalina Georgieva, desemnata candidatul UE pentru a conduce FMI
Kristalina Georgieva, desemnata candidatul UE pentru a conduce FMI
Share |

Fostul comisar european Kristalina Georgieva (Bulgaria) a fost desemnată de guvernele statelor membre candidatul Uniunii Europene pentru a conduce Fondul Monetar Internațional, după mai mult de 12 ore de discuții și voturi pe fondul diviziunilor din cadrul blocului Comunitar, relateaza Digi24.

Singurul contracandidat al acesteia, olandezul Jeroen Dijsselbloem a felicitat-o pe Twitter după un vot din cel de-al doilea tur în care a ieșit drept câștigător clar.

Georgieva, 65 de ani, este director executiv al Băncii Mondiale, organizația geamănă a FMI.

Candidatura ei reprezintă o modificare a normelor FMI care impun ca directorul general să aibă sprijiinul a 65% din populația UE. 

Georgieva a fost susținută de 56% dintre reprezentanții celor 28 de state membre, care reprezintă 57% din populația Uniunii.

Sursa: Digi24
Foto: Guliver / GettyImages
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.