FB Promo
Guvernul Orban a depus juramantul la Cotroceni | Ultimele decizii ale guvernului Dancila
Vizite: 687
4 noiembrie 2019
Guvernul Orban a depus juramantul la Cotroceni | Ultimele decizii ale guvernului Dancila
Guvernul Orban a depus juramantul la Cotroceni | Ultimele decizii ale guvernului Dancila
Share |

Guvernul condus de Ludovic Orban a depus luni jurământul, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis. „Vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a spus Klaus Iohannis, după ceremonia depunerii jurământului. Printre prioritățile Guvernului, Iohannis a notat bugetul pentru 2020, reluarea discuțiilor pe legile Justiției și încurajarea luptei anticorupție, relateaza HotNews.

După ceremonia de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis s-a dus împreună cu membrii Cabinetului la Palatul Victoria.
 
După plecarea președintelui Iohannis, Ludovic Orban a condus o „reuniune informală a guvernului”, din sala în care au loc de obicei ședințele de cabinet.

Premierul a precizat că ordonanța de urgență pentru organizarea și funcționarea guvernului va fi pregătită și adoptat „cel mai probabil adoptată mâine”.

El le-a cerut miniștrilor să realizeze un „inventar de probleme stringente” pe care le identifică în fiecare minister.

„Să nu uităm de minerii blocați în subteran, să nu le mai punem în pericol sănătatea și viața”, a mai spus Orban, înainte de a cere presei să părăsească sala.
 
------------------------------
 
„Vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a spus Klaus Iohannis, după ceremonia depunerii jurământului.
 
„Chiar dacă este un guvern monocolor, vă doresc să găsiți sprijinul necesar în Parlament pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de guvernele PSD-iste. Vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a adăugat președintele, care a precizat că se așteaptă ca noul Guvern să rezolve câteva probleme foarte urgente, printre care închiderea bugetului pentru 2019, pregătirea proiectului de buget 2020, reluarea discuțiilor pe legile Justiției și încurajarea luptei anticorupție.

Șeful statului l-a felicitat pe Ludovic Orban pentru faptul că a reușit „un lucru incredibil”, respectiv să convingă partidele din opoziție să formeze o nouă majoritate parlamentară și să „înlocuiască majoritatea toxică din jurul PSD”.

„Se termină astfel guvernarea PSD-istă care în diferite variante a durat aproape 3 ani de zile. Guvernări toxice pentru români, pentru România, guverne care au stricat foarte multe proiecte, abordări ale României”, a continuat Klaus Iohannis, care a acuzat că „în ultimii 30 de ani România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD”.

Șeful statului a subliniat că acestă victorie este una „importantă, mare” dar „este totuși numai o victorie de etapă” în condițiile în care urmează alegeri „grele, extrem de importante pentru România”: Prezidențialele, localele și „poate chiar anticipat” alegerile parlamentare.

Ludovic Orban l-a asigurat pe președinte că va avea în Guvernul pe care îl conduce „un partener de încredere”.

„Suntem după (...) aproape o minune: șapte formațiuni politice și grupuri parlamentare au reușit să se unească, să punem punct unei guvernări care cu adevărat a făcut rău României. A doua minune este învestirea acestui guvern”, în condițiile în care PNL deține în Parlament doar 20% din voturi.

„Ne veți avea parteneri în tot efortul dvs de a întări poziția României pe plan internațional, în toate demersurile în cadrul parteneriatului strategic cu SUA și în cadrul NATO. Suntem deschiși pentru un dialog permanent (...) Contați pe noi”, a mai spus Ludovic Orban.
 
 
Lista guvernului:

Premier: Ludovic Orban

Vicepremier - Raluca Turcan
 
Cabinetul de miniștri:

1. Ministerul Afacerilor Externe -Bogdan Aurescu

2. Ministerul Afacerilor Interne - Marcel Vela

3. Ministerul Apărării Naționale - Nicolae Ciucă

4. Ministerul Finanțelor - Florin Cîțu

5. Ministerul Economiei - Virgil Popescu

6. Ministerul Dezvoltării - Ion Ștefan

7. Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu

8. Ministerul Agriculturii - Adrian Oros

9. Ministerul Muncii - Violeta Alexandru

10. Ministerul Mediului - Costel Alexe

11. Ministerul Educației - Monica Anisie

12. Ministerul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Boloș

13. Ministerul Tineretului și Sportului - Ionuț Stroe

14. Ministerul Transporturilor - Lucian Bode

15. Ministerul Culturii - Bogdan Gheorghiu

16. Ministerul Sănătății - Victor Costache


Ultimele decizii ale guvernului Dăncilă: Bogdan Ionuț Dințoi, numit șef la DLAF

Bogdan Ionuț Dințoi a fost numit șef al Departamentului pentru Lupta Antifraudă, potrivit unei decizii publicate luni în Monitorul Oficial.
Prin aceeași decizie, a fost eliberat din funcția de șef al DLAF Marius Cătălin Vartic.

 

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Daniela Pescaru, și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP), conform unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Pe ea s-au bazat mai toți miniștrii de finanțe din ultimii ani când a venit vorba de buget, dar nu numai. E cunoscută ca fiind una dintre profesioniștii din Minister.
 
Ea lucrează în Ministerul Finanțelor din 1991, unde a început ca expert la direcția de programare bugetară, după care în 2003 a devenit șef serviciu în aceeași direcție, în 2007 - director general adjunct, din 2009 director general, iar ulterior a devenit secretar de stat.
 
A terminat Academia de Studii Economice - Planificare și Cibernetică Economică, iar apoi a obținut o diplomă Diplomă de studii postuniversitare de specializare în managementul instituțiilor publice.
 
Decizia de eliberare, la cerere, a fost semnată de Viorica Dăncilă.
Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.