FB Promo
Cum arata si ce este casa pasiva | Locuinta cu facturi mici si confort ridicat
Vizite: 626
1 iunie 2019
Cum arata si ce este casa pasiva | Locuinta cu facturi mici si confort ridicat
Cum arata si ce este casa pasiva | Locuinta cu facturi mici si confort ridicat
Share |

În ultimii ani, sunt tot mai mulți români care își doresc o casă pasivă, care asigură facturi mici la energie și un grad ridicat de confort. ”Este mai scumpă cu cel puțin 30 % decât o casă normală. Până acum, în țara noastră sunt doar patru astfel de case certificate, iar acest lucru arată o reticență a noastră, ca nație” - susține inginerul Marius Șolfete, proiectant specializat în case pasive. Într-un interviu pentru HotNews, el a explicat exact care sunt costurile de construcție și cum se poate transforma o locuință mai veche (inclusiv un apartament de bloc) într-o casă pasivă, relatează HotNews

Ce este casa pasivă?

O casă pasivă este locuința ce asigură un nivel ridicat de confort cu un consum minim de energie. Avantajele sunt multiple: temperaturi interioare constante si uniforme (fără suprafețe reci și fără fluctuații de temperatură), o stare generală bună a celor care trăiesc în ea, randament intelectual ridicat, etc. ”O parte din confortul casei pasive este definit de temperatură, umiditate și prospețimea aerului. Nu este o casă care se construiește ușor, iar costul este mai ridicat decât în cazul unor case normale” - a explicat Marius Șoflete.

Experiența unei familii din Otopeni: ”Am construit casa pasivă cu muncitori din Italia”! 

Mihaela și Costin sunt doi tineri care au construit ”Casa cu soare” - o locuință pasivă, aflată încă în curs de certificare. Este o casă din lemn, cu un etaj, unde va fi amenajată o seră.

Ne-am chinuit foarte mult cu echipele cu care am lucrat la acest concept de casă pasivă, dar ne-am asumat acest risc și ne-a plăcut. Încă de la început ne-am confruntat cu lipsa echipelor care au mai construit așa ceva. Am profitat de o conjunctură favorabilă și am lucrat cu români care muncesc în Italia și care nu au mai construit până acum în România. Cu siguranță, găseam și la noi în țară echipe care doreau să încerce să facă treaba asta” - spune Costin.”Am ales o casă care să nu ne cocoșeze în timp. Am avut experiența părinților mei, care au construit o casă și încă mai trag de pe urma ei pentru că este foarte solicitantă din punctul de vedere al bugetului. De la început, noi ne-am dorit o casă în care să trăim foarte ușor, fără să ne fie teamă că nu avem bani de încălzire sau că nu avem bani să o răcim. Nu a fost ceva foarte diferit de construcția unei case normale, doar că am avut o mai mare grijă la anumite detalii. Când au auzit că vrem să ne facem o casă pasivă, părinții și prietenii noștri nu știau exact despre ce este vorba. Mama, de exemplu, era foarte speriată că noi ne facem o casă de lemn. Despre lemn, se știu o grămadă de lucruri care nu sunt tocmai ok. În general, lumea se gândește că o casă bună se face din cărămidă sau din blocuri de beton” - a completat Mihaela.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.