FB Promo
Corina Cretu, `socata` de `atacurile pornite ca la un semnal` la adresa ei, acuzata ca ar fi `vanduta intereselor straine`
Vizite: 1779
2 noiembrie 2018
Corina Cretu, `socata` de `atacurile pornite ca la un semnal` la adresa ei, acuzata ca ar fi `vanduta intereselor straine`
Corina Cretu, `socata` de `atacurile pornite ca la un semnal` la adresa ei, acuzata ca ar fi `vanduta intereselor straine`
Share |

Comisarul european Corina Crețu continuă vineri discuțiile în contradictoriu cu autoritățile de la București și cu colegii de partid, ea remarcând că după ce a afirmat că studiul de fezabilite pentru spitalele regionale costă 1,8 milione de euro, nu 250 cum au spus autoritățile române, atacurile împotriva sa s-au intensificat, ea considerând trist faptul că, în timp ce în alte state Comisia Europeană reușesc să dezvolte și să deblocheze proiecte, de la București ea primește doar acuzații și insulte, relateaza Digi 24.

„Nu știu dacă ați urmărit, dar aseară, că la un semnal, după ce am zis că studiul de fezabilitate al spitalelor regionale costă 1,8 milioane euro (și nu 250, cât se avansase în spațiul public), am început să fiu atacată într-un mod șocant. Aceste atacuri pornite ca la un semnal la adresa mea și mai ales atacurile la adresă Uniunii Europene, injuriile prin care sunt acuzată că sunt vândută intereselor străine, în condițiile în care toți știu câte eforturi am făcut preluând pe fonduri europene toate creditele României pe care le avea de plătit către Bancă Europeană de Investiții și Bancă Europeană de Dezvoltare, salariile funcționarilor din România care lucrează pe fonduri europene, fazand zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp și pentru care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, sincer, toate acestea mă lasă fără cuvinte”, afirmă Corina Crețu, pe pagina de Facebook.

Ea spune că ar fi înțeles să fie considerată „trădătoare de partid și de țară”, dacă România ar fi avut depuse la Comisia Europeană zeci de proiecte care tergiversau sau pe care le-am fi uitat perioade lungi de timp. 
  
 „Repet, din păcate nu mai avem în analiză proiecte majore depuse la Comisie în afară Magistralei de Metro M6, proiect în legătură cu care încă aștept un răspuns la o scrisoare adresată de către Directorul General al DG Regio, Dl Marc Lemaitre, Ministrului Transporturilor, fără de care regulamentele nu îmi permit să adopt o decizie. Nici un alt proiect major nu e depus la Comisia Europeană, în condițiile în care România a depășit cu mult datele la care singură s-a angajat că le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar și pentru autostrăzile Pitești-Sibiu, Târgu Mureș-Iași, Craiova-Pitești, podul de la Brăila, Metroul Pipera-Berceni, Centură Bucureștiului, etc”, precizează Crețu.
  
 „E trist că reușim în alte state să dezvoltăm și să deblocăm proiecte, iar de la București primesc doar acuzații și insulte. Nu numai eu, dar și serviciile Comisiei Europene sau ale celorlalte instituții europene”, continuă comisarul european. 
  
Crețu afirmă că pentru perioada 2021-2027 - când va fi alocat viitorul buget european - s-a zbătut pentru mai mulți bani pentru România, astfel încât țara să beneficieze de încă 8 miliarde față de actuală perioadă de programare pentru investiții în interesul cetățenilor români. 
  
 „Când reușești, în ciuda plecării celui de-al doilea mare contributor la Bugetul UE, Marea Britanie, să obții o creștere cu 10 la sută a fondurilor europene pentru țara ta, ești, cu siguranță, în slujbă unor interese străine, nu-i așa? Va laș pe Dvs să apreciați muncă și loialitatea mea față de România și Uniunea Europeană”, conchide ea.
Sursa: Digi 24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.