FB Promo
Cele mai mari 10 economii ale lumii in 2017: SUA, China, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franta, India, Italia, Brazilia si Canada
Vizite: 983
29 mai 2017
Cele mai mari 10 economii ale lumii in 2017: SUA, China, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franta, India, Italia, Brazilia si Canada
Cele mai mari 10 economii ale lumii in 2017: SUA, China, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franta, India, Italia, Brazilia si Canada
Share |

Economia Statelor Unite este cea mai mare din lume. Cu o valoare de 18 trilioane de dolari, reprezinta un sfert (24,3%) din avutia globala, arata cele mai recente date de la Banca Mondiala, citate de World Economic Forum, relateaza inCont.ro.

SUA sunt urmate de China, a carei economie a ajuns la o valoare de 11 trilioane de dolari, adica 14,8% din cea mondiala. La mare distanta, locul 3 este ocupat de Japonia, cu 4,4 trilioane de dolari, adica aproximativ 6% din avutia globala.

Urmatoarele trei locuri in calsament sunt ocupate de tari europene: Germania (3,3 trilioane de dolari), Marea Britanie (2,9 trilioane de dolari) si Franta (2,4 trilioane de dolari).

India este cea de-a saptea economie a lumii, cu 2 trilioane de dolari, urmata de Italia, cu 1,8 trilioane dolari. Locul 9 este ocupat de Brazilia (1,8 trilioane de dolari) si pe 10 se afla Canada (1,5 trilioane de dolari).

Astfel, potrivit Bancii Mondiale, economia SUA este mai mare decat economiile combinate ale tarilor de pe locurile 3 si pana la 10.

La capitolul ritm de crestere, SUA nu mai sta la fel de bine. Desi China este in urma Statelor Unite cu 7 trilioane de dolari, Beijingul avanseaza intr-un ritm alert. Economia Chinei a crescut in 2016 cu 6,7%, comparativ cu cea a SUA, care a avansat cu doar 1,6%, potrivit FMI.

China a depasit, totodata, si India la ritmul de crestere anual, aceasta din urma ajungand la o crestere de 6,6% anul trecut. Economia Braziliei a fost singura din top 10 care a scazut in 2016, cu 3,5%.

In imaginea de mai jos sunt prezentate economiile lumii grupate pe continente. Blocul asiatic detine cea mai mare podere in economia lumii, cu o treime din PIB-ul global. Urmeaza continentul american, cu aproape 28% si economiile Europei, cu 21,37%. Cele trei blocuri impreuna reprezinta patru cincimi (83%) din totalul avutiei globale.

 

Sursa: inCont.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.