FB Promo
Aplicatii mobile prin care copiii invata cum sa economiseasca banii si cum sa îi foloseasca eficient
Vizite: 1366
29 octombrie 2019
Aplicatii mobile prin care copiii invata cum sa economiseasca banii si cum sa îi foloseasca eficient
Aplicatii mobile prin care copiii invata cum sa economiseasca banii si cum sa îi foloseasca eficient
Share |

Peste 150 de tineri s-au întrecut în acest sfârșit de săptămână la Universitatea Politehnica din București pentru a găsi cele mai bune soluții financiare pentru orice utilizator de telefon mobil. Cele mai bune idei vor fi dezvoltate cu ajutorul companiilor din domeniu, relatează Digi24.

Un grup de tineri din București lucrează la dezvoltarea unei aplicații care are rolul de a educa financiar copiii de școală generală până la liceu. Cei mici vor ști cum să își economisească banii și vor învăța ce înseamnă dobândă, cont de economii sau credit. Contul bancar al copilului va fi conectat la aplicația de pe telefonul părintelui, care va putea verifica mai ușor cum sunt cheltuiți banii.

Alexandru Topor - participant: „Părinții, de asemenea, vor putea să dea taskuri copiilor pe care dacă aceștia le îndeplinesc vor fi răsplătiți financiar și astfel vor învăța importanța muncii cinstite, onestității și a primi răsplata în momentul în care fac ceva”.

O altă aplicație îi ajută pe investitori să afle când e momentul potrivit pentru a cumpăra sau vinde acțiuni, în funcție de postările de pe rețelele de socializare ale directorilor companiilor și alți indicatori mai puțin convenționali, cum ar fi zodia acestora.

Bogdan Imbrea - participant: Noi am lucrat la o aplicație de tranzacționare pe alternative dată. Sunt informațiile care sunt distribuite în afara piețelor financiare, cum ar fi Twitter.”

Andrei Ile - participant: „Acest produs este dezvoltat pentru a ajuta oarecum femeile din țările mai puțin dezvoltate, acești bani vor fi puși la dispoziție femeilor pentru a dezvolta anumite bussines-uri, micro-bussines-uri”.

Laura Mănescu - directorul diviziei fintech al unei companii: „Toată lumea își dorește servicii ieftine și rapide pe telefonul mobil. Există un mare interes pentru produse de fintech pe telefon în rândul tinerilor”.

Acestea sunt doar câteva idei din cadrul unui maraton de 72 de ore la care au participat peste 150 de studenți viitori programatori.

Florin Grosu - organizator:Fintech-ul, domeniul hackaton-ului nostru, este cel mai important domeniu din tehnologie acum. Anul trecut, valoarea totală a finanțărilor primite de start-up-urile fintech doar din Europa a fost de 35 de miliarde (n.r- euro). Creșterea a fost de 100% față de anul 2017”.

Tinerii și-au prezentat prototipurile în fața specialiștilor din cinci companii, care îi vor susține în următoarele șase luni pentru a-și lansa produsele pe piață.

Sursa: Digi24
Foto: Getty Images
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.