FB Promo
BNR este ingrijorata de Glexit
Vizite: 614
26 iunie 2017
 BNR este ingrijorata de Glexit
BNR este ingrijorata de Glexit
Share |

România are de înfruntat mai mult decât Brexit-ul, trebuie să facă față unui Glexit, a spus joi Liviu Voinea unul dintre viceguvernatorii BNR, relateaza Digi24.

România trebuie să facă față nu doar Brexit-ului, dar și unei tendințe de ieșire din globalizare, așa cum este aceasta definită în prezent, tendință ce poartă denumirea de Glexit, în contextul în care, peste un an și jumătate, va deține președinția Uniunii Europene (UE), a declarat joi viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Liviu Voinea.

Ieșirea Marii Britanii din UE aduce multe schimbări cărora România trebuie să le facă față, dar o altă provocare este reprezentată de Glexit, consideră Voinea, informează News.ro.

”Brexitul schimbă multe lucruri, dar noi avem de înfruntat mai mult decât Brexit-ul. Noi trebuie să facem față unui Glexit, o ieșire din globalizare așa cum o știm sau cel puțin din nemulțumirile create de ea. Europa se redefinește. Nu trebuie să o facă în competiție cu alte națiuni, nu trebuie să se izoleze și nu trebuie să discrimineze în rândul membrilor săi”, a declarat Voinea.

Viceguvernatorul consideră că, atunci când există multă incertitudine pe plan extern, prima grijă este ”să ne păstrăm casa în ordine și să menținem sensul direcției”, în contextul în care, peste un an și jumătate, România va deține președinția UE.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.