FB Promo
Volkswagen trebuie sa recheme in service 2,4 milioane de masini in Germania
Vizite: 3760
16 octombrie 2015
Volkswagen trebuie sa recheme in service 2,4 milioane de masini in Germania
Volkswagen trebuie sa recheme in service 2,4 milioane de masini in Germania
Share |

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut grupului auto Volkswagen să recheme obligatoriu la service 2,4 milioane vehicule cu motoare diesel echipate cu un software care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante, transmite Agerpres, relateaza Digi24.

„Am decis să dispunem organizarea unei rechemări la service”, a declarat un purtător de cuvânt al KBA, confirmând un articol publicat în cotidianul Bild.

Potrivit publicației menționate, Volkswagen a făcut o propunere conform căreia proprietarii vehiculelor diesel echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor ar fi putut să-și aducă vehiculele la service pentru corectarea defecțiunii, dacă doresc, însă KBA a respins această soluție bazată pe ideea de voluntariat. 

„Rechemarea va demara la începutul lui 2016. KBA va monitoriza debutul acțiunii și progresele înregistrate”, a declarat ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt.

El a precizat că doar 2,4 milioane de vehicule trebuie rechemate în service pentru că alte 400.000 nu mai circulă pe drumurile din Germania. Ministrul german al Transporturilor a mai spus că până la finele acestei luni, Volkswagen trebuie să prezinte un plan de înlocuire a softului pentru vehiculele cu motoare de 2,0 litri incluse în acțiunea de rechemare iar până la finele luni noiembrie pentru motoarele de 1,2 și 1,6 litri. 

Unii analiști au estimat că acest scandal ar putea costa Volkswagen până la 35 de miliarde de euro, banii care să acopere rechemarea în service a vehiculelor, amenzile și procesele.

Deocamdată Volkswagen a anunțat că a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face față costurilor acestui scandal, însă potrivit surselor citate de Reuters cea mai mare parte a acestor costuri vor fi trecute în conturile VW, principala divizie a grupului Volkswagen, care ar putea înregistra pierderi pe ansamblul acestui an. 

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.