FB Promo
Soferii isi pot recupera banii din timbrul de mediu
Vizite: 6894
23 noiembrie 2016
Soferii isi pot recupera banii din timbrul de mediu
Soferii isi pot recupera banii din timbrul de mediu
Share |

Șoferii își pot recupera banii din timbrul de mediu. Taxa auto, care a trecut prin trei modificări încă din 2007, nu a avut ca efect reducerea importului de mașini second hand, în schimb a pus statul la plată. Cei care au achitat timbrul de mediu, pot în acest moment să ceară în instanță restituirea banilor, pentru că a fost declarat ilegal de Curtea Europeană de Justiție. Anual, statul încasează aproximativ 600 de milioane de lei din această taxă, relateaza Digi24.

De cele mai multe ori, timbrul de mediu ajunge să coste cât mașina cumpărată. De exemplu pentru un automobil din 2005, pe benzină, și un motor de 1.600 de centimetri cubi, timbrul de mediu depășește acum 1.000 de euro. Prin comparație, pentru o mașină nouă, cu aceeași capacitate cilindică, timbrul de mediu costă 150 de euro.

Tocmai din pricina deciziei Curții Europene de Justiție, autoritățile caută acum soluții pentru înlocuirea taxei. O parte din sumă s-ar putea regăsi în prețul combustibilului, iar o alta în impozitarea autovehicului în funcție de norma de poluare. Eliminarea timbrului de mediu ar putea produce un gol în buget de 600 de milioane de lei.

Sursa: Digi24
Foto: Europa FM
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.