FB Promo
Rusia anunta ca vrea sa furnizeze Ucrainei carbune si electricitate fara plata in avans
Vizite: 4147
28 decembrie 2014
Rusia anunta ca vrea sa furnizeze Ucrainei carbune si electricitate fara plata in avans
Rusia anunta ca vrea sa furnizeze Ucrainei carbune si electricitate fara plata in avans
Share |

Rusia a anunțat sâmbătă că intenționează să furnizeze cărbune și electricitate - fără să fie plătite în avans - Ucrainei vecine, care abia reușește să-și acopere nevoile în acest domeniu, din cauza conflictului dintre armata națională și separatiștii proruși, relatează AFP, relateaza Mediafax.

"Din cauza unor probleme importante în alimentarea cu energie a Ucrainei, am decis să dăm curs cererii autorităților ucrainene și să ajutăm Ucraina furnizându-i electricitate în condiții preferențiale", a declarat vicepremierul rus Dmitri Kozak, într-un interviu difuzat sâmbătă de postul de televiziune Rossia 24.

Rusia va livra electricitate Ucrainei la tarife aplicate pe piața internă rusă, cu mult mai mici decât cele în vigoare pe teritoriul ucrainean, a declarat el.

"În total, suntem pregătiți să furnizăm Ucrainei până la un milion de tone de cărbune pe lună, pentru a soluționa problemele în domeniul energetic", a anunțat Kozak.

El și-a exprimat speranța că acest lucru va ajuta la garantarea stabilității alimentării cu energie electrică a Peninsulei ucrainene Crimeea, cu populație majoritar rusofonă, anexată în martie de către Rusia și care a fost afectată, în ultima perioadă, de întreruperi importante a alimentării cu electricitate, ordonate de către Kiev.

Potrivit premierului ucrainean Arseni Iațeniuk, Ucraina, care nu are suficiente gaze naturale rusești și cărbune din estul țării, abia reușește să-și acopere nevoile de electricitate, de unde și întreruperile de curent în mai multe regiuni, inclusiv cele aflate sub controlul Moscovei.

Rusia, care a oprit livrările de cărbune către Ucraina în noiembrie, a acceptat să le reia la începutul lui decembrie doar cu condiția ca Kievul să continue să asigure aprovizionarea Crimeei.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.