FB Promo
Revolutia RCA. Legea va fi modificata, ASF anunta controale
Vizite: 3631
27 noiembrie 2015
Revolutia RCA. Legea va fi modificata, ASF anunta controale
Revolutia RCA. Legea va fi modificata, ASF anunta controale
Share |

Autoritatea de Supraveghere Financiară se pregăteste de o răvășire a sistemului de asigurări de răspundere civilă auto (RCA), relateaza Digi24.

A venit vremea ca și ASF să se miște pentru că polițele RCA s-au scumpit accelerat si o să o țină tot așa și la anul. Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că va demara controale la firmele de asigurări. Legea referitoare la asiguările obligatorii va fi și ea modificată, pentru ca șoferii să nu mai plătească atât de mult și să poată primi despăgubirile mai repede, în caz de accident.

ASF anunță că vrea să introducă un sistem de decontare directă. Asta înseamnă că păgubitul poate să-și ia banii de la propria firmă cu care a încheiat RCA, după care asiguratorii să se deconteze intre ei. Practic astfel s-ar descuraja încheierea asigurării RCA exclusiv pe criteriul prețului cel mai mic.

Firmele cu tarife mici sunt și cele care acordă cel mai greu despăgubirile. Și de această problemă s-ar lovi direct asiguratul, dacă ar fi să își recupereze banii direct de la firma pe care a contractat-o.

Sursa: Digi24
Foto: edgarsnyder.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.