FB Promo
Propunere. Daunele din accidente rutiere, evaluate de experti independenti. Reactia firmelor de asigurare
Vizite: 4004
18 martie 2015
Propunere. Daunele din accidente rutiere, evaluate de experti independenti. Reactia firmelor de asigurare
Propunere. Daunele din accidente rutiere, evaluate de experti independenti. Reactia firmelor de asigurare
Share |

Daunele din accidentele rutiere ar putea fi evaluate de experți independenți, nu de firmele de asigurare. Ele subevaluează pagubele, ca să nu își taie din profit, și tărăgănează plățile, spun câțiva parlamentari, care propun o schimbare. Asiguratorii reacționează cu amenințarea că o astfel de modificare ar scumpi polițele, relateaza Digi24.

Soluția găsită de parlamentari pentru a evita subevaluarea pagubelor produse în accidente rutiere de către companiile de asigurări ar fi înființarea unui corp de experți independenți.

Eu cred că trebuie creat un organism de genul ăsta, care să controleze și să fie neutru, să fie interfața dintre om, cetățeanul normal căruia i se întâmplă un accident, și șmecherii de la asigurări”, spune Cătălin Rădulescu, deputat PSD.

„Firmele de asigurări stabilesc prețul unei polițe RCA la tarife nesimțite. Tot ei stabilesc cât plătesc, când plătesc”, afirmă și Cristian Munteanu, președintele Asociației Service-urilor Independente.

Cum era de așteptat, firmele de asigurare se opun unui astfel de proiect.

„Prețurile pot să crească foarte mult în măsura în care se adoptă această modalitate de despăgubire”, e de părere Florentina Almăjanu, director general al UNSAR.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.