FB Promo
Noua lege RCA a intrat azi in vigoare
Vizite: 5826
13 iulie 2017
Noua lege RCA a intrat azi in vigoare
Noua lege RCA a intrat azi in vigoare
Share |

Noua lege RCA a intrat de astăzi în vigoare. Aduce modificări importante, cum ar fi acel tarif de referință sau obligația de a rezolva dosarele de daună în cel mult 30 de zile, față de 90 de zile acum, relateaza Digi24.

Apar și prevederi discutabile. De pildă, o persoană care renunță la asigurare este obligată să predea la poliție numerele de înmatriculare. Pare logică măsura pentru a preveni circulația fără RCA. Însă în același timp, acum când există posiblitatea de a încheia polițe doar pentru o lună, un om care lipsește din țară o perioadă mai lungă trebuie să facă drumuri la poliție să dea numerele și apoi să le ia atunci când are nevoie, doar pentru ca să evite o cheltuială. Sau, spre exemplu, situația motocicletelor. Peste iarnă nu sunt folosite și ar trebui predate numerele. De fapt, statul transferă cetățenului o responsabilitate pentru a acoperi incapacitatea sa administrativă de a urmări vehiculele care circulă fără asigurare. Pentru că prin intermediul unor camere și a unei baze de date se pot depista mașinile fără RCA.

O altă situație controversată este cea în care șoferii trebuie să fie informați și să primească oferte cu 30 de zile înainte de expirarea poliței. Doar că sistemul nu permite emiterea de oferte cu o lună înainte. Tarifele se modifică. Sunt lucruri care nu corespund cu realitatea.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.