FB Promo
DIESELGATE. Grupul Volkswagen ar putea rechema in service 11 milioane de masini
Vizite: 3216
30 septembrie 2015
DIESELGATE. Grupul Volkswagen ar putea rechema in service 11 milioane de masini
DIESELGATE. Grupul Volkswagen ar putea rechema in service 11 milioane de masini
Share |

Rând pe rând, mărcile concernului Volkswagen recunosc că au păcălit testele de poluare. Ultimul pe listă, constructorul spaniol Seat. Acesta a admis că numărul mașinilor echipate cu softul care păcălește testele de noxe este mai mare decât se anunțase inițial. Tot în Spania, dealerii grupului Volkswagen au oprit de la vânzare peste 3.000 de mașini noi care aveau softul instalat. Producătorul german caută soluții pentru a remedia problemele legate de noxe și ia în calcul rechemarea în service a 11 milioane de mașini, relateaza Digi24.

Fabricantul de automobile Seat, din Spania, parte a concernului Volkswagen, recunoaștere că a vândut nu mai puțin de 700.000 autoturisme dotate cu motoare diesel, dar și cu softul fraudulos. Anunțul a venit la doar o oră după ce Volkswagen Spania a suspendat de la vânzare 3.320 de autoturisme diesel din toate mărcile constructorului german, fie că este vorba despre Audi, Seat, Skoda.

Ministrul industriilor din guvernul de la Madrid a declarat că studiază acum modalitatea prin care compania Seat va trebui să restituie la bugetul de stat bonificația financiară pe care a primit-o pentru fiecare autoturism vândut, bonificație ce era oferită pentru că motoarele ar fi respectat norma euro 5, lucru dovedit a fi acum un fals grosolan.

Spania devine astfel a patra țară care oprește de la vânzare noi modele dotate cu acest soft, după Statele Unite, Canada și Elveția. În ceea ce privește mașinile vândute deja, noul director al concernului, Matthias Muller, a declarat la o întâlnire cu directorii executivi că Volkswagen va cere clienților, în următoarele câteva zile, să vină la reprezentanțele grupului pentru remedierea prolemei care a generat scandalul. Este o primă măsură concretă anunțată de reprezentanții concernului aflat sub o presiune imensă de la izbucnirea scandalului.


Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.