FB Promo
Terapia cu oxigen hiperbar ar putea fi implementata si in Romania | Deocamdata sunt doar planuri
Vizite: 3178
25 februarie 2016
Terapia cu oxigen hiperbar ar putea fi implementata si in Romania | Deocamdata sunt doar planuri
Terapia cu oxigen hiperbar ar putea fi implementata si in Romania | Deocamdata sunt doar planuri
Share |

O terapie revoluționară care ar fi putut ajuta și la vindecarea pacienților de la Colectiv ar putea fi implementată în România. Tratamentul hiperbar ajută pacienții să se vindece mai repede prin inhalarea de oxigen pur. Deocamdată însă medicii au doar planuri și explicații de la colegii din America, unde acest tip de terapie este avansată, relateaza Digi24.

În Statele Unite, terapia cu oxigen hiperbar este folosită pentru vindecarea rapidă a rănilor cronice, provocate de diabetice și radiații, sau arsurile grave.

Răniții din clubul Colectiv ar fi putut fi tratați mai ușor, dacă în România ar fi funcționat astfel de camere hiperbarice.

Dan Enescu, managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu": „Cam 2 milioane de lei. (Iar personal ați avea?) Nu, acesta trebuie să fie antrenat pentru că se lucrează în condiții de presiune pozitivă, adică trebuie cineva să urmărească aparatul respectiv, înăuntru poate să existe o persoană sau două care fac procedeul și trebuie să fie în permanență urmărit”.

Singura cameră hiperbarică din țară este amenajată, de mai bine de doi ani, la Spitalul Floreasca din București. Nu este folosită pentru că nu sunt angajați medici și asistente.

Sursa: Digi24
Foto: digi24.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.