FB Promo
Situatie fara iesire pentru bolnavii de cancer
Vizite: 2827
9 februarie 2017
Situatie fara iesire pentru bolnavii de cancer
Situatie fara iesire pentru bolnavii de cancer
Share |

În țara în care zilnic mor 130 de oameni din cauza cancerului este din nou criză de medicamente oncologice. Este vorba despre cel puțin 7 tratamente pentru copii și 16 pentru adulți care nu se mai găsesc, spun pacienții. Ministrul Sănătății spune că problema este cauzată de exportul paralel și că face tot posibilul să găsească alți producători și distribuitori de la care să le cumpere, relateaza Digi24.

Horia Bumbea, medic hematolog la Spitalul Universitar: „Este Metotrexatul injectabil de 1g sau 5 g care încă nu se găsește. Și lipseste de ceva vreme și din cauza aceasta avem pacienți care în prezent sunt programați să facă un tratament de consolidare pentru leucemia acută și nu știm dacă putem să obținem medicamentul în timp util”.

Iar acesta este doar unul din cele 16 medicamente care le lipsesc pacienților oncologici adulți. Lipsesc de asemenea șapte medicamente folosite pentru tratarea copiilor.

Ghidu Iuliana, directorul Asociației Pavel: „Permanent vin părinții la noi ca să ne ceară sprijin, Totdeauna un păarinte cu un copil bolnav este disperat. Fiecare pacient ar trebui să aibă o mie de lei pe lună - ar trebui pentru medicamente, investigații medicale, tratament”.

Problema este cunoscută șefilor ministerului Sănătății, care promit că noi medicamente intră pe listă.

Florian Bodog, ministrul Sănătății: „La momentul de față suntem în discuții pentru a aduce în procedura de urgența la Unifarm citostaticele care lipsesc. Practic, 13 medicamente vor intra pe lista nouă de compensate. Sunt medicamente pentru cancer, pentru afecțiuni hematologice”.

În România sunt peste 850.000 de bolnavi de cancer. Doar 100.000 dintre ei primesc tratament în acest moment, spun asociațiile de pacienți.

Sursa: Digi24
Foto: Jurnalistii.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.