FB Promo
Sfaturile medicilor pentru scolile care au folosit dezinfectanti de la Hexi Pharma
Vizite: 3175
19 mai 2016
Sfaturile medicilor pentru scolile care au folosit dezinfectanti de la Hexi Pharma
Sfaturile medicilor pentru scolile care au folosit dezinfectanti de la Hexi Pharma
Share |

Școlile care nu au alt dezinfectant decât cel al companiei Hexi Pharma trebuie să oprească activitățile care presupun dezinfecție, precum cele stomatologice, a atras atenția director Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București. Jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au dezvăluit astăzi că dezinfectantele Hexi Pharma au fost utilizate în 800 de școli din Capitală, relateaza Digi24.

De asemenea, tot astăzi s-a aflat că dezinfectanții diluați de la Hexi Pharma au ajuns și la militarii români trimiși la război, Substanțele măsluite au fost utilizate în misiunile soldaților români din Irak și Afganistan timp de 10 ani. Informația prezentată de

La o săptămână după ce Guvernul a anunțat suspendarea folosirii acestor produse, în multe școli nu a ajuns nicio notificare. Mai mult, în unele încă se folosesc dezinfectanții Hexi Pharma. La Constanța, de exemplu, dezinfectantul Thor este folosit în toate cele 18 cabinete de medicină școlară. Medicii spun însă că părinții nu au motive de îngrijorare, elevii sunt în siguranță.

„Deocamdată folosim ceea ce avem. Având în vedere că se folosește numai la dezinfecția pavimentelor, nu se pune în pericol sănătate elevilor”, a explicat doctorul Orantza Dancă coordonatorul rețelei de medicină școlară din Constanța.

Îngrijorările Guvernului, care a dispus suspendarea produselor de la Hexi Pharma, după ce testele de concentrație au diluarea acestora chiar și de câteva mii de ori, nu au ajuns însă în școli. Asta deși Administrația Spitalelor susține că a trimis o notificare.

Am trimis o hârtie la fiecare cabinet școlar cu următoarea rugăminte: dacă nu au alternativă la Hexi, să oprească activitatea până vor face rost de dezinfectante, care nu au fost puse sub semnul întrebări. Sper că a ajuns la ei hârtia, dacă nu au altceva, să întrerupă activitățile care presupun dezinfecția, adică cele de stomatologie”, a explicat Virgil Păunescu, directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București.

 jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor a fost confirmată de ministrul Apărării.

Sursa: Digi24
Foto: www.scoala98.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.