FB Promo
Premiera in chirurgia mondiala, la Timisoara
Vizite: 3064
27 iunie 2016
Premiera in chirurgia mondiala, la Timisoara
Premiera in chirurgia mondiala, la Timisoara
Share |

Timișoara devine un centru important pentru chirurgia experimentală. Peste 30 de specialiști din România și din alte zece țări au învățat în orașul de pe Bega, o metodă nouă de extirpare a cancerului pulmonar, care este minim invazivă, relateaza Digi24.

Metoda minim invazivă a fost dezvoltată de un specialist din Polonia, care a venit special în Timișoara pentru a-i învăța și pe alți chirurgi să o pună în practică.

În comparație cu tehnica veche, prin care pacientul era operat în zona coastelor, o zonă cât se poate de sensibilă, tehnica revoluționară prevede doar o incizie de cinci centimetri, deasupra sternului. O cameră de mici dimensiuni este introdusă în incizie, iar dispozitivul este prevăzut și cu un canal special ce permite utilizarea instrumentelor.

Metoda nouă scapă pacientul de durere și îi oferă șansa să se recupereze după intervenție în doar o săptămână. Pentru a stăpâni cât mai bine metoda, chirurgii au exersat-o pe porci.

Sursa: Digi24
Foto: www.tion.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.