FB Promo
Peste 120 de medicamente ar putea disparea de pe piata
Vizite: 2794
10 februarie 2016
Peste 120 de medicamente ar putea disparea de pe piata
Peste 120 de medicamente ar putea disparea de pe piata
Share |

Producătorii de medicamente amenință cu retragerea de pe piață a peste 120 de medicamente inovative, ceea ce ar afecta 800.000 de pacienți. Explicația lor este că sunt obligați din nou să taie prețurile tratamentelor cu aproape 30 de procente, relateaza Digi24.

Pacienții cu boli cardiovasculare vor fi cei mai afectați de noua metodologie de calcul al prețului la medicamente, arată studiul producătorilor internaționali de medicamente.

Practic, de la 1 iulie, ar putea să dispară de pe piață 28 de terapii originale pentru boli de inima, dar și 19 pentru afecțiuni neurologice, urmate de cele pentru endocrinologie și oncologie. Pentru unele nu există încă variante de înlocuire.

E vorba de aplicarea noului ordin de prețuri la medicamente care dacă este aplicat în versiunea care există în momentul de față ar duce la setarea unui nou minim european al prețurilor la medicamente, companiile fiind nevoite să le retragă de pe piață datorită faptului că România este țară de referință pentru multe alte țări din UE,”, a explicat președintele Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Călin Gălășeanu.

Cu alte cuvinte, companiile nu acceptă o nouă micșorare cu 35% a unor prețuri, iar presiunea este deja resimțită de câteva luni printr-o criză a anumitor medicamente.

„Există cadru legislativ prin care Ministerul Sănătății să intervină în situațiile în care se constată că un anumit produs lipsește de pe piață: fie este înlocuit cu un medicament generic, fie cu alt medicament din clasa lui terapeutică, fie se va realiza o achiziție rapidă prin procedura de nevoi speciale”, a precizat Ministerul Sănătății.

Pe 1 martie va fi momentul adevărului. Atunci producătorii ori depun dosarele pentru noile prețuri scăzute, ori scot medicamente de pe piața românească.  

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.