FB Promo
Ministerul Sanatatii vrea sa introduca un card pentru medici | Rezidentii se opun
Vizite: 2873
21 martie 2016
Ministerul Sanatatii vrea sa introduca un card pentru medici | Rezidentii se opun
Ministerul Sanatatii vrea sa introduca un card pentru medici | Rezidentii se opun
Share |

Ministerul Sănătății vrea să introducă un card pentru medici. Documentul ar urma să fie folosit pentru înregistrarea oricărei activități clinice. Ar funcționa și ca un factor de presiune asupra formatorilor care, spun reprezentanții ministerului, nu dau întotdeauna suficientă atenție rezidenților. Ideea este contestată tocmai de cei cărora li se adresează. Rezidenții cred că viitorul card va fi ușor de fraudat, relateaza Digi24.

Cardul de medic ar urma să monitorizeze atât activitatea medicilor rezidenți, cât și pe cea a formatorilor. Ministrul Sănătății crede că acest document va rezolva și problema plății în funcție de performanță.

Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății: „Activitatea clinică este probabil cel mai puțin evaluată în istoricul unui medic. Și sigur că acest lucru este o componentă esențială a celor care practică meseria”.

În prezent există un carnet de rezident, acolo unde ar trebui să fie notate toate procedurile învățate. Mulți dintre medici spun că regula este deseori încălcată.

Bogdan Tănase, președintele Alianței Medicilor din România: „La sfârșitul fiecărui stagiu de pregătire, conducătorul de stagiu trebuie să semneze și să fie de acord că a făcut acele manevre. Realitatea e ușor diferită. Medicina este o chestie cocurențială”.

Rezidenții cred că noul sistem propus de minister, cu carduri, ar putea fi ușor fraudat.

Andrei Marin, președintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți: „Întotdeauna s-ar găsi soluții alternative prin care se poate bifa cardul electronic, fără ca acești rezidenți să le și efectueze sau să vadă acele proceduri”.

Salariile mici, locurile puține din spitale și concurența mare îi fac pe mulți rezidenți să plece din țară.

Înainte de implementarea cardului de medic, Ministerul Sănătății va organiza mai multe consultări.

Sursa: Digi24
Foto: www.hotelboemia.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.