FB Promo
Medicamente cu efecte adverse grave
Vizite: 3188
25 februarie 2016
Medicamente cu efecte adverse grave
Medicamente cu efecte adverse grave
Share |

Unul dintre cele mai eficiente medicamente în tratarea epilepsiei este responsabil pentru malformațiile congenitale a 450 de nou-născuți. O anchetă a autorităților sanitare franceze a stabilit că substanța valproat, care se găsește și în pastile prescrise în România, are efecte adverse grave în cazul femeilor însărcinate.

Suspiciunile planau de multă vreme, dar acum există un raport oficial care confirmă legătura între administrarea de valproat și nașterile cu probleme.

Casa națională de asigurări de sănătate din România a emis o informare în această privință încă din decembrie 2014, când atrăgea atenția că tratamentul nu este recomandat adolescentelor și femeilor care sunt sau vor să rămână însărcinate.

Sursa: Digi24
Foto: www.descopera.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.