FB Promo
Inca 123 de medicamente dispar din farmacii
Vizite: 2989
27 mai 2016
Inca 123 de medicamente dispar din farmacii
Inca 123 de medicamente dispar din farmacii
Share |

Ieftinirea unor medicamente, cu 35 la sută, de la 1 iulie, zdruncină iar piața de profil. Importatorii și producătorii spun că dispar încă 123 de medicamente, dar care sunt acestea rămâne un mister. Între timp, Casa de Asigurări de Sănătate spune că vrea să vadă dacă farmaciile recomandă sau nu cele mai ieftine produse, relateaza Digi24.

Efectele scăderii forțate a prețurilor le știu, de peste jumătate de an, mai ales bolnavii cardiaci și cei diagnosticați cu probleme neurologice sau cancer. Multe dintre medicamentele de care au nevoie nu se mai găsesc. De la 1 iulie, se va aplica altă ieftinire obligatorie, ceea ce probabil va adânci criza.

Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM: „Impactul adoptării acestei măsuri care urmează să fie implementată de la 1 iulie riscă să scoată din piață 123 de medicamente. În jur de 800 de mii de pacienți riscă să fie afectați serios.”

Cezar Irimia, Asociația Bolnavilor de Cancer: „În acest moment lipsesc 10-12 medicamente în patologia oncologică. Tratamente întrerupte la pacienții cu cancer, ceea ce înseamnă recidivă sau chiar deces.”

Producătorii și comercianții de medicamente fac profit, mai ales, din produsele scumpe, care înseamnă 70% din piață. Cele ieftine nu prea sunt prescrise și oricum nu pot asigura tot tratamentul necesar.

Probleme sunt însă și în spitale. Noul ministru al Sănătății spune că a discutat cu instituțiile din domeniu, pentru a găsi o soluție.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „În săptămânile care urmează sper să avem progres absolut semnificativ... Nu-s primul ministru care se confrunta cu lipsa medicamentelor ieftine în spitale dar vreau să fiu ultimul.” 

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.