FB Promo
6 obiceiurile mentale ale oamenilor echilibrati emotional
Vizite: 2332
29 iunie 2018
6 obiceiurile mentale ale oamenilor echilibrati emotional
6 obiceiurile mentale ale oamenilor echilibrati emotional
Share |

Când mânia iese la suprafață, ei nu reacționează - ei răspund.

Mânia este o puternică emoție umană. Este, de asemenea, o emoție umană foarte normală care trebuie exprimată într-un mod sănătos. Dar este un loc și un timp pentru o furie adecvată și noi toți trebuie să învățăm cum să o gestionăm înainte de a escalada.

Aceasta necesită inteligență emoțională - capacitatea de a-și exercita conștiința de sine pentru a înțelege situația din mai multe unghiuri și de a se auto-controla pentru a vedea lucrurile cu alți ochi înainte de a apăsa pe trăgaciul furiei.

Când mânia vine izbind, și așa va fi, trebuie să știm cum să ne descurcăm în mod corespunzător. Dacă este gestionată defectuos, aceasta poate lua moralul companiei și poate să vă saboteze abilitatea de a conduce și de a colabora bine.

Iată șase obiceiuri ale oamenilor care o gestionează remarcabil de bine.

1. Ei impun limite oamenilor care îi înfurie

Având granițe sănătoase înseamnă că sunteți suficient de asertiv pentru a vă confrunta și a stabili limite pentru o anumită persoană care încalcă limitele fizice sau emoționale. Spuneți ție : "Nu voi permite ca această persoană să mă enerveze, să profite de această situație sau să nu-mi respecte autoritatea" .

2. Ei caută motivele profunde care le generează furia

Persoanele inteligente emoțional își dau seama că motivul furiei lor poate fi mai adânc decât ceea ce experimentează ei la suprafață. Ei cercetează, se analizează, coboară în sinea lor și se întreabă: "Ce se află cu adevărat în spatele mâniei mele?" Dacă vă retrageți în dvs. și vă uitați la cauzele mai profunde, veți realiza în curând că furia dvs. este într-adevăr o reacție la ceea ce vă deranjează, de obicei, ceva nerezolvat în străfundul sufletul dvs. - sentimente de anxietate, îngrijorare, teama de eșec etc.. Acestea sunt emoțiile primare pe care trebuie să le rezolvați pe măsură ce vă contemplați cum să faceți plăți când banii nu vin. Furia este întotdeauna declanșatorul și o emoție secundară. Deci, ce te deranjează? Fii sincer cu tine în timp ce te analizezi. Atunci spune cu onestitate brutală: "Adevăratul motiv pentru care sunt supărat este ..."

3. Ei răspund, nu reacționează.

Chuck Swindoll a spus odată: "Cu cât trăiesc mai mult, cu atât sunt mai convins că viața este 10 la sută ceea ce ni se întâmplă și 90 la sută cum reacționam la ce ni se întâmplă". Oamenii inteligenți emoțional au avantajul pentru că evaluează o situație, își schimbă perspectiva, ascultă fără să judece și își controlează reacțiile. Gândindu-te la situația dvs. rațional, fără exagerare, că puteți ajunge la alte concluzii mai sănătoase. Iată trei modalități prin care oamenii cu inteligență emoțională răspund când furia le dă în clocot:
• Ei știu că atunci când se înfurie vor pleca din acel loc și se vor întoarce când se vor simți mai bine
• Ei își recunosc furia și continuă să vorbească cu cineva pentru a avea o perspectivă și o înțelegere mai bună asupra situației.
• Ei sunt suficient de conștienți de sine pentru a lua în considerare consecințele potențiale ale pierderii controlului asupra emoțiilor lor.

4. Ei iau o pauză de șase secunde.

De ce șase secunde? Efectul substanțele chimice ale emoțiilor din creierul și trupurile noastre de obicei durează aproximativ șase secunde. În timpul unui dialog aprins, dacă putem face o pauză pentru un moment scurt, fluxul care se produce de substanțe chimice încetinește. Când sunteți frustrat sau supărat, înainte de a spune ceva dur, o pauză prețioasă văva ajută să evaluați rapid costurile și beneficiile acestei acțiuni. Aplicarea acestei gândiri asupra consecințelor în acel moment vă va ajută să faceți alegeri cu mai mare atenție.

5. Ei sunt primii care întind mâna după o discuție mai aprinsă

Tendința multora dintre noi este de a ne lăsa stăpâniți de furie și resentiment după o ceartă sau o neînțelegere și apoi de a scoate acea persoana din viața noastră până când ea vine la noi cu scuze. Sigur, este convenabil. Dar este, de asemenea, pur și simplu stupid. O persoană cu inteligență emoțională nu-ți lasă ego-ul să triumfe în detrimentul pierderii unui prieten. Ea va fi prima care va căuta să repare greșeala, chiar dacă aceasta înseamnă mai întâi să prezinte scuze. Acest act umil și curajos va face minuni pentru relație.

6. Ei pun accentul pe lucrurile pozitive

Să recunoaștem: după o discuție aprinsă, furia nu dispare ca și cum ai pocni din degete. Dacă clocotiți de furie încă la câteva ore după o discuție aprinsă, faceți un efort conștient și intenționat de a vedea partea bună a lucrurilor.

Iată două lucruri pe care le puteți face:
• Adoptați o atitudine de mulțumire. Scoateți o bucată de hârtie și petreceți două minute făcând o listă cu toate lucrurile pentru care sunteți recunoscător,din ultimele 24 de ore. Psihologul pozitiv Shawn Achor spune că dacă faci acest exercițiu simplu timp de 21 de zile, tu vei antrena mintea pentru a se fixa pe lucrurile pozitive în locul celor negative. Această activitate reprezintă cel mai rapid mod de a învăța optimismul și vă va îmbunătăți semnificativ optimismul chiar și după șase luni.
• Exersați-vă empatia. Alege să te uiți la cineva care te-a nedreptățit într-o altă lumină; imaginați-vă cu ce împrejurări provocatoare se confruntă persoana care a a avut acea reacție furioasă. În empatie, înțelegi frustrarea altcuiva, știind în mintea ta că aceste emoții sunt la fel de reale ca ale tale. Această abilitate neobișnuită de a înțelege și de a împărtăși sentimentele altcuiva ajută la dezvoltarea perspectivei și deschide membrii echipei spre a se ajuta reciproc.

Sursa: INC.COM
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.