FB Promo
SEISM 2018, Bucuresti | Cea mai complexa simulare de cutremur major din ultimii 20 de ani din Europa
Vizite: 1088
14 octombrie 2018
SEISM 2018, Bucuresti | Cea mai complexa simulare de cutremur major din ultimii 20 de ani din Europa
SEISM 2018, Bucuresti | Cea mai complexa simulare de cutremur major din ultimii 20 de ani din Europa
Share |

La București are loc cea mai complexă simulare de cutremur major din ultimii 20 de ani din Europa, iar în a doua zi a exercițiului, medicii străini veniți la noi au arătat cum se poate ridica un spital ultra-modern în doar 24 de ore. O tragedie care ucide două mii de oameni și mutilează alți patru mii a fost imaginată de autorități.

 

Cinci spitale mobile au fost instalate în București și în apropiere de Capitală. Cea mai mare unitate sanitară mobilă e în localitatea Pantelimon, unde peste 160 de medici și asistenți din Israel au instalat și cel mai performant spital, încadrat în categoria 3, adică la nivelul unei unități clasice - cu secții de chirurgie, terapie intensivă și investigații de specialitate.

În același poligon militar, și Armata Română a desfășurat propriul spital mobil, ceva mai puțin performant, dar care poate îngriji simultan câteva zeci de victime în stare gravă.

În nordul Bucureștiului, salvatorii norvegieni au instalat o unitate mobilă cu o capacitate similară, iar în aceeași zonă, în curtea institutului de geriatrie, italienii care participă la exercițiu contribuie cu 50 de cadre medicale care au venit cu propria aparatură.

Spitalul mobil al SMURD e ridicat în apropiere de Centrul Vechi și poate oferi primul ajutor pentru 50 de răniți.

După presupusa replică de 5,8 pe scara Richter, înregistrată la 30 de ore de la alarma inițială, răniții au început să fie aduși din nou în spitalul mobil.

Armata Română are propriul spital mobil.

Mihai Fifor, ministrul Apărării: Este cea mai modernă și cea mai bine utilată unitate, de ROL 2 extins, care poate adăposti 60 de paturi, chirurgicală, până la tomograf.

În același poligon, 160 de medici și asistenți medicali din Israel se instalau în cea mai modernă unitate mobilă. Printre ei, Anca Mihailovici, medic militar israelian de origine română, care lucrează în cel mai modern spital mobil din lume.

Anca Mihailovici, medic militar israelian: Are tot echipamentul necesar într-un spital, are terapie intensivă, are toate specializările, cu asistenți care ne ajută în acordarea ajutorului medical. Noi am adus echipamentul, două bazine de apă pentru puruficarea apei. A plecat din Haifa, a ajuns în Constanța, acum am scos și am ridicat spitalul.

Pentru că spitalul are prevăzută și o secție de pediatrie, militarii israelieni s-au gândit că, în mijlocul unei tragedii, copiii au nevoie și de suport emoțional.

Militar israelian: Treaba clovnului e să contribuie la vindecarea emoțională, să îi ajute pe pacienți să se simtă mai bine, să le readucă speranța, să creadă că va fi mai bine, să aibă speranță, să creadă și să zâmbească și atunci când le este greu.

50 de cadre medicale din Italia s-au instalat în curtea institutului Ana Aslan, din Otopeni.

A fost primul obiectiv unde s-a oprit comisarul european pentru ajutor umanitar, venit la Bucuresti pentru a monitoriza exercițiul.

Christos Stylianides, comisar european: Știu bine, din experiență proprie, că italienii sunt întotdeauna gata să asigure sprijin oriunde, din Suedia, în Portugalia, în Grecia.

Al cincilea spital mobil a fost instalat de salvatorii și medicii norvegieni în curtea Academiei de Poliție din Băneasa.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.