FB Promo
Reportaj in trenul foamei
Vizite: 2304
8 ianuarie 2010
Reportaj in trenul foamei
Reportaj in trenul foamei
Share |
Acceleratul care leagă Moldova de Banat are cel mai lung traseu din țară și, totodată, este recunoscut drept cel mai chinuitor de către clienții Căilor Ferate Române.

Între 1985 și 1989, cu „trenul foamei” erau aduși la Timisoara, în așa-zise „excursii de studii”, elevi în ultimul an de liceu în specializările agrar sau zootehnic, de prin Moldova. Acțiunile aveau loc prin intermediul UTC.

După ce tinerii ajungeau la Timișoara, erau cazați în internatele diferitelor licee din oraș, uneori în cămine studențești. Apoi, propagandiștii uteciști le prezentau oportunitățile locului, dacă la finalul liceului aceștia se hotărau să se stabilească în Banat.... citeste mai mult
Sursa: Evenimentul Zilei
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.