FB Promo
Prima misiune privata ar putea fi trimisa anul viitor in spatiu
Vizite: 2431
7 iunie 2016
Prima misiune privata ar putea fi trimisa anul viitor in spatiu
Prima misiune privata ar putea fi trimisa anul viitor in spatiu
Share |

Americanii sunt pe cale să bifeze o nouă performanță în cursa spațială prin aprobarea primei misiuni private în spațiu. Mai exact, compania Moon Express vrea să trimită pe Lună o navetă încărcată cu echipamente. Potrivit unor surse de la Washington, acest lucru s-ar putea întâmpla anul viitor, relateaza Digi24.

Echipamentele respective vor analiza solul lunar și vor transmite imagini. Racheta care va transporta această navetă va avea motoare printate 3D și alimentate cu baterii, mai ieftine decât cele normale.

Compania Moon Express așteaptă acum acordul Guvernului SUA pentru a trimite echipament pe lună anul viitor. Decizia luată de Guvernul SUA va reprezenta un precedent legal și diplomatic important pentru modul în care Washington se va asigura că proiectele non-guvernamentale vor respecta tratatele internaționale cu privire la misiune spațiale.

Compania, care are 40 de angajați, a fost fondată de antreprenorul și filantropistul Naveen Jan, expertul în spațiu Barney Pell, fost cercetător NASA și Bob Richards, fondatorul unei universități unde se pregătesc astro-fizicieni.

Moon Express concurează pentru premierul Google Lunar X Prize, care oferă 20 de milioane de dolari primei companii private care vrează o navă capabilă să ajungă pe lună și să transmită poze și clipuri.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.