FB Promo
Presedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu a emis un decret privind constituirea Comisiei pentru a condamna regimul comunist totalitar din Republica Moldova
Vizite: 1117
14 ianuarie 2010
Mihai Gimpu, Presedintele Republicii Moldova
Mihai Gimpu, Presedintele Republicii Moldova
Foto: Mihai Gimpu, Presedintele Republicii Moldova
Share |

Președintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a emis un decret prezidențial privind constituirea Comisiei pentru studierea și aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova, transmite serviciul de presă al președinției.

Potrivit decretului,  „Declarația de Suveranitate din 23 iunie 1990 și Declarația de Independență din 27 august 1991 au însemnat pentru Republica Moldova nu doar înlăturarea regimului comunist totalitar, dar și șansa edificării unei societăți democratice. Deși în aceste aproape două decenii Republica Moldova a înregistrat progrese pe calea edificării statului de drept și integrării în Uniunea Europeană, ea rămîne și astăzi un stat ce nu cunoaște adevărul despre regimul comunist totalitar din istoria sa".

Comisia de condamnarea a comunismului în R. Moldova urmează să studieze documentele și materialele cu privire la instaurarea și menținerea regimului comunist totalitar prin  prisma  respectării  drepturilor  și  libertăților  fundamentale  ale  omului, va elabora un studiu, o culegere de documente și un raport analitic privind aprecierea istorică și politico-juridică a regimului comunist totalitar.

Sursa: unimedia
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.