FB Promo
Predictie in China - epidemia de coronavirus se va incheia in aprilie
Vizite: 1488
12 februarie 2020
Medici chinezi
Medici chinezi
Foto: Medici chinezi
Share |

China a raportat miercuri cel mai redus bilanț zilnic de noi cazuri de coronavirus de după sfârșitul lunii ianuarie, dând greutate predicțiilor făcute de unii specialiști chinezi, că epidemia ar putea fi încheiată până în luna aprilie, transmite Reuters, relatează Hotnews.

Piețele financiare au fost influențate pozitiv de aceste aprecieri, dar alți experți internaționali rămân îngrijorați de răspândirea virusului care a ucis peste 1.100 de oameni, spunând că optimismul ar putea fi prematur.

Epidemia de coronavirus, care a infectat mai mult de 16.000 de persoane, a perturbat lanțurile comerciale și de aprovizionare la nivel mondial, a scăzut prețurile activelor și a obligat companiile multinaționale să ia decizii dure, relatează Wall Street Journal.

Izolarea Chinei, pe fondul epidemiei, o situație rară pentru un astfel de centru economic vital, afectează întreaga lume. SUA, precum și guvernele din Europa și Asia aplică noi reglementări pentru a bloca accesul celor veniți din China, în timp ce marile companii aeriene și-au suspendat zborurile, iar companiile au scos din conducere expatriații.

Apple ia în calcul închiderea fabricilor din China

Apple Inc. a declarat că în weekend că va închide toate magazinele și birourile din China până pe 9 februarie. Compania, care angajează 10.000 de persoane în China, ia în calcul oprirea fabricilor care produc componente pentru produsele pe care le vinde în întreaga lume.

Criza testează întregul sistem economic global, fiind, de asemenea, un test al puterii Chinei în calitate de consumator și a capacității SUA de a rezista.

Levi Strauss & Co., care în octombrie și-a deschis cel mai mare magazin din China, în orașul Wuhan, centrul epidemiei, se numără printre brandurile internaționale care au închis împreună mii de puncte de vânzare din întreaga țară, inclusiv McDonald's și Starbucks.

Fabricile chineze analizează posibile opriri ale activității și perturbări ale forței de muncă, amenințând planurile de producție ale Apple, Tesla sau Anheuser-Busch InBev.

 

 

 

 

Sursa: HotNews
Foto: Twitter
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.