FB Promo
Politia a efectuat verificari de amploare a activitatii de taximetrie din Timisoara
Vizite: 909
31 decembrie 2009
Politia a efectuat verificari de amploare a activitatii de taximetrie din Timisoara
Politia a efectuat verificari de amploare a activitatii de taximetrie din Timisoara
Share |
Efective mărite de agenți ai Poliției Comunitare, Poliției Municipiului Timișoara, Poliției Rutiere, dar și inspectori de la Direcția Transporturi din cadrul Primăriei au participat aseară la o amplă acțiune pe linie de taximetrie, fiind verificat modul în care se desfășoară activitatea de transport persoane pe raza municipiului nostru.

Acțiunea i-a vizat atât pe cei care practică această activitate în mod ilegal, fără autorizație, cât și pe cei care nu dețin toate documentele necesare sau nu respectă alte prevederi legale referitoare la modul în care își desfășoară activitatea. Au fost verificate stațiile de taximetre precum Gara de Nord, Gara de Est, Capitol, Calea Șagului, Take Ionescu, Virgil Economu, Dâmbovița, Continental etc. În cadrul acestei acțiuni polițiștii comunitari au verificat peste 60 de autovehicule, fiind sancționați pentru diverse nereguli un număr de 15 conducători auto de taximetre, atât la Legea 38/2003 actualizată, cu sancțiuni între 1000 și 3000 de lei, cât și la HCL 101/2009 privind Regulamentul de taxi, cu amenzi de la 100 la 500 lei.

Cele mai multe probleme au fost legate de lipsa ecusoanelor, staționarea în locuri nepermise, dar și imposibilitatea de a prezenta certificatul de atestare profesională. Acest gen de acțiuni comune vor mai fi organizate și pe viitor.

Trebuie menționat faptul că de la începutul anului și până în prezent polițiștii comunitari au aplicat un număr de 794 sancțiuni acelor conducători auto de taximetre care au încălcat legislația în vigoare.
Sursa: primaritm

Autor: Daniela Seracin
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.