FB Promo
Peste 1200 de morti - bilantul victimelor cutremurului urmat de un tsunami care a afectat Insula indoneziana Sulawesi
Vizite: 1181
30 septembrie 2018
Peste 1200 de morti - bilantul victimelor cutremurului urmat de un tsunami care a afectat Insula indoneziana Sulawesi
Peste 1200 de morti - bilantul victimelor cutremurului urmat de un tsunami care a afectat Insula indoneziana Sulawesi
Share |

Bilanțul victimelor cutremurului urmat de un tsunami care a afectat Insula indoneziană Sulawesi a crescut la peste 1200 de morți duminică. Supraviețuitorii se confruntă acum cu un alt coșmar: nu au apă, hrană, mulți dintre ei nu mai știu nimic despre membrii familiilor lor, iar magazinele de pe insulă sunt jefuite, contribuind la starea de haos general care s-a instalat, relateaza Digi 24.

”Este foarte dur”, declară pentru AFP Risa Kusuma, o mamă în vârstă de 35 de ani, care-și leagănă băiețelul, cu febră, într-un centru pentru refugiați în orașul Palu. ”Ambulanța aduce noi corpuri în fiecare minut”, ”nu e multă apă, iar magazinele sunt jefuite peste tot”.

Echipe de salvatori purtând combinezoane portocalii căutau în dărâmăturile unui hotel, care ar fi găzduit până la 150 de persoane, și ale unui centru comercial care s-au surpat.

”Am reușit să scoatem o femeie în viață din hotelul Roa-Roa în noaptea trecută”, adeclarat pentru AFP Muhammad Syaugi, șeful serviciilor de salvare. ”Și am auzit inclusiv oameni care strigau după ajutor”.

Agenția este de asemenea îngrijorată de soarta câtorva sute de persoane care lucrau la pregătirea unui festival p o plajă, la Palu, vineri seara, cu puțin înainte de tsunami.

Sursa: Digi 24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.