FB Promo
Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, monument de patrimoniu, distrus de un incendiu de proportii
Vizite: 1144
26 august 2018
Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, monument de patrimoniu, distrus de un incendiu de proportii
Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, monument de patrimoniu, distrus de un incendiu de proportii
Share |

Un incendiu de proporții a izbucnit sâmbătă seară la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea. Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor. Incendiul a fost lichidat după miezul nopții. Nu s-au înregistrat victime. Palatul Episcopal, situat în Piața Unirii din Oradea, este clădire de patrimoniu, relateaza HotNews.

Incendiul care a cuprins Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost stins la ora 0.40, peste 100 de pompieri participând la intervenție, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, Camelia Roșca.

"Rămânem pentru supravegherea zonei, înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, după care vom proceda la cercetarea cauzei de izbucnire a incendiului", a spus reprezentanta ISU Crișana, potrivit Agerpres.

Peste o sută de pompieri au acționat în interiorul Palatului Episcopal, fiind afectată o suprafață de aproximativ 1.300 de metri pătrați, acoperișul și tavanul etajului întâi.

"Cei peste o sută de pompieri militari au acționat cu zece autospeciale, cu apă și cu spumă și două scări. Din fericire, nu există persoane rănite", a declarat Camelia Roșca.

Mii de oameni au ajuns sâmbătă seară în Piața Unirii din Oradea. Foarte mulți dintre ei au transmis live cele petrecute, pe rețele de socializare.

De asemenea, un moment emoționant a avut loc în Piața Unirii. În timp ce acoperișul Palatului Episcopiei Greco-Catolice ardea, Biserica cu Lună - de rit ortodox, situată în imediata apropiere a acestuia, și-a deschis porțile la această oră târzie din noapte. Doi preoți au început să oficieze o slujbă religioasă, invocând-o pe Sfânta Fecioară Maria să vină în ajutorul pompierilor. Foarte mulți oameni au intrat în catedrala ortodoxă pentru a se ruga împreună pentru ajutor divin.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.