FB Promo

Asociatia Pet Hope - Asociatii pentru protectia animalelor Timisoara

Vizite: 12617
Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 12
Timisoara
F: 0215.698.840
M: 0722438190
Email: pet.hope.association@gmail.com
Web: http://www.adoptiicaini.ro
Pentru a trimite cv-ul trebuie sa fi logat si sa ai uploadat poza si cv-ul
Asociația Pet Hope este o asociație de protecție a animalelor fără stăpân înființată în anul 2010, susținută de 14 membri fondatori, iubitori de animale în egală măsură interesați de sprijinirea animalelor comunitare care au nevoie de stăpân și de identificarea soluțiilor eficiente pentru soluționarea problemei animalelor fără stăpân care afectează imaginea orașelor românești.

Obiectivele principale ale Asociației Pet Hope sunt:
- de a identifica și ajuta/sprijini, în orice mod permis de legislația în vigoare, animalele fără stăpân (comunitare), pe cele maltratate/abuzate/rău tratate, aflate în dificultate/suferinde/bolnave/cu handicapuri/malformații;
- de a stopa, cu respectarea limitelor legale aplicabile, abuzurile de orice tip împotriva animalelor, atât cele fără stăpân cât și cele aflate în grija unui stăpân;
- de a plasa animalele fără stăpân în familii adoptive, atât temporar, cât și în mod permanent;
- de a sesiza autoritățile competente în vederea aplicării măsurilor legale împotriva celor care se fac vinovați de rele tratamente/cruzimi aplicate animalelor cu și fără stăpân;
- de a raporta oricare rele tratamente/acte de cruzime împotriva animalelor, poliției animalelor și oricăror alte autorități competente prezente sau viitoare, pentru o cât mai bună informare și sprijinire a unor astfel de instituții;
- de a reduce în mod eficient și permanent numărul animalelor fără stăpân la nivel local dar și național, pentru a rezolva una din problemele acute cu care se confruntă comunitățile din România în prezent.

Apreciem că în vederea realizării obiectivelor mai sus menționate, un prim pas imperios necesar este STERILIZAREA CÂINILOR COMUNITARI. În acest scop, prima campanie pe care Asociația Pet Hope o va organiza este MARATONUL STERILIZĂRILOR, operațiune care are în vedere sterilizarea unui număr cât mai mare de animale comunitare (câini și pisici).
În acest sens, beneficiem de sprijinul mai multor cabinete veterinare care și‐au exprimat disponibilitatea pentru efectuarea sterilizărilor, atât în ceea ce privește forța de muncă necesară cât și în ceea ce privește alocarea unor fonduri minime acestei operațiuni, care să acopere cheltuielile exceptând cele pentru materialele utilizate.
Deoarece este foarte cunoscut faptul că cea mai mare problemă care a condus la înmulțirea necontrolată a animalelor comunitare constă în nesupravegherea respectiv abandonarea acestora (de către posesorii de animale din orașul Timișoara dar în special de posesorii animalelor din satele limitrofe), intenționăm să oferim posibilitatea sterilizărilor gratuite și celor care nu au posibilitățile financiare necesare pentru a‐și steriliza animalele însă au această intenție.
În consecință, MARATONUL STERILIZĂRILOR se adresează atât animalelor fără stăpân dar și animalelor cu stăpân, pentru care nu există însă fonduri necesare sterilizării.
Apreciem că pentru succesul acestei campanii sprijinul autorităților locale este absolut necesar, în ceea ce privește următoarele aspecte:

- mediatizarea intensă a acestei campanii pentru informarea populației cu privire la posibilitățile de care se poate beneficia în urma acestei campanii;
- colaborarea cu serviciul de ecarisaj (SC DANYFLOR SRL) pentru identificarea și prinderea animalelor fără stăpân și plasarea lor în cabinetele veterinare participante în maratonul sterilizărilor;
- oferirea, în măsura posibilităților, a unui spațiu ambulatoriu în care animalele comunitare să primească îngrijiri medicale timp de câteva zile (2 sau 3), până la momentul refacerii acestora pentru a putea fi repuse în teritoriu după intervenția chirurgicală de sterilizare urmată de marcarea corespunzătoare a fiecărui animal;
- contribuirea cu fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu materialele folosite de cabinetele veterinare pentru respectivele intervenții, materiale care vor putea fi obținute la preț redus având în vedere cantitatea mare care se poate comanda în vederea unei operațiuni de amploare.
O altă campanie pe care Asociația noastră dorește să o implementeze în paralel constă în RECENSĂMÂNTUL ANIMALELOR FĂRĂ STĂPÂN.
Intenționăm să demarăm și să derulăm acest program concomitent cu MARATONUL STERILIZĂRILOR, pentru luarea în evidență a tuturor animalelor cu sau fără stăpân.
Apreciem că existența unei baze de date oficiale este absolut necesară, pentru controlul efectiv și real al înmulțirii animalelor fără stăpân. Asociația noastră beneficiază nu numai de mijloacele tehnice necesare întocmirii unei asemenea baze de date, dar și de forța de muncă (voluntari) necesară demarării și finalizării unui astfel de program. În aceeași ordine de idei, deși România beneficiază de la momentul intrării în Uniunea Europeană de mai multe seturi de legi pentru protecția animalelor, nu există până la acest moment nici un for specializat pentru aplicarea sancțiunilor celor care încalcă legislația în vigoare.
Relele tratamente, abuzurile și violențele față de animale, atât comunitare cât și cu stăpân, ar putea fi sancționate numai în măsura în care ar exista o bază de date completă a posesorilor de animale precum și un for specializat cu aplicarea amenzilor și sancțiunilor aferente. Dorim să oferim întregul nostru sprijin în vederea constituirii unui astfel de for (POLIȚIA ANIMALELOR), a cărui eficiență este de necontestat în cadrul celorlalte țări membre UE.

În cazul în care doriți și Dvs. să vă alăturați acestei inițiative de a produce o reală schimbare pe termen lung, pentru a proteja atât drepturile animalelor cu și fără stăpân, cât și dreptul fiecărei persoane de a trăi într‐o comunitate civilizată, la nivel european, ne bucurăm să vă avem alături pentru a atinge aceste scopuri împreună.
Evenimente
Share |
Adresa: Strada Timotei Cipariu, nr. 5 , ap 2, Timisoara
Telefon: 0256.433151
Scoala de filozofie in maniera clasica...mai multe detalii
Adresa: , Timisoara
Adresa: Bulevardul Take Ionescu, nr. 40 , 300042, Timisoara
Telefon: 0371 111201
Centrul de Informare Europe Direct, gazduit de Fundatia Student Plus, este prim punct de acces la Uniunea Europeana pentru cetateni.

Centrul ED Timisoara ofera informatii, consiliere, a...mai multe detalii
Adresa: Strada Dr.Liviu Gabor, nr. 4, Timisoara
Telefon: 0256 490255
Adresa: Calea Martirilor 1989, nr. 104 , 300774, Timisoara
Telefon: 40-256-494381,
Centru de Educatie Crestina si Cultura Contemporana...mai multe detalii
Adresa: Strada Cornelia Salceanu, nr. 17 , 300561, Timisoara
Telefon: 0256 201947
Asociatie umanitara. Asistenta sociala....mai multe detalii
Adresa: Strada Ion Ghica, nr. 19 , ap 3 , 300161, Timisoara
Telefon: 0256 494821
Adresa: Calea Aradului, nr. 101 , bl 9 , sc A , ap 13 , 300643, Timisoara
Telefon: 0356/809411
Asociația WorldTeach s-a constituit ca Asociație cu personalitate juridic anul 2003, fiind acreditat ca furnizor de servicii sociale.

Misiunea Asociației este de a valoriza...mai multe detalii
Adresa: Aleea Teilor, nr. 2 , bl 2 , sc 2 , ap 14 , 210240, Targu Jiu
Telefon: 0745641007
Organizatie ce promoveaza valorile in societate...mai multe detalii
Adresa: Strada Crinului, nr. 22 , 540116, Targu Mures
Telefon: 0265262170
"Scoli pentru utilizarea inteligenta a energiei" este un proiect de educatie în domeniul energiei si scopul lui este de a lucra în domeniul economiei de energie si al energiei regenerabile prin real...mai multe detalii
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.