FB Promo
Noi reguli privind inspectia tehnica periodica a masinilor
Vizite: 852
31 ianuarie 2017
Noi reguli privind inspectia tehnica periodica a masinilor
Noi reguli privind inspectia tehnica periodica a masinilor
Share |

Apar noi reguli privind inspecția tehnică periodică a mașinilor. Va fi introdusă noțiunea de defecțiuni minore care nu vor mai cântări atât de mult iar inspecția poate fi trecută chiar și cu ele, relateaza Digi24.

În această categorie ar fi probleme care nu țin de siguranța vehiculului sau normele de poluare.

De genul unui bec ars, pe care inspectorul te pune să-l schimbi pe loc ca să facă poză mașinii cu luminile aprinse.

În cazul defecțiunilor majore este necesară o nouă inspecție a vehiculului în maximum 30 de zile. Noile reguli vor fi introduse în mai, dar vor fi valabile peste un an, din mai 2018.

Noile prevederi, conform textului Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică:

Până la data de 20 mai 2018 Ministerul Transporturilor comunică Comisiei Europene o descriere a certificatului de inspecție tehnică periodică, a anexei la certificatul de înmatriculare/înregistrare și a ecusonului de inspecție tehnică periodică.

În cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată doar deficiențe minore, se consideră că inspecția a fost trecută, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspecției.

În cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată deficiențe majore, se consideră că inspecția nu a fost trecută. Este necesară o nouă inspecție a vehiculului în maximum 30 de zile de la inspecția inițială.

Sursa: Digi24
Foto: Servicii-inmatriculare.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.