FB Promo
Noi precizari despre eliminarea pensiilor speciale
Vizite: 576
10 decembrie 2019
Noi precizari despre eliminarea pensiilor speciale
Noi precizari despre eliminarea pensiilor speciale
Share |

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, referitor la proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale, că singura excepție, în acest caz, vizează pensiile de serviciu ale militarilor, nu și pensiile magistraților, relateaza Digi 24.

Șeful Executivului i-a îndemnat pe parlamentarii să voteze inițiativa PNL.

„Decizia noastră este clară, noi susținem calculul pensiilor pe principiul contributivității, cu singura excepția a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. Avem și noi un proiect de lege, are și USR un proiect de lege. Le cerem parlamentarilor să amendeze, dar să susțină proiectul de lege în care să punem punct practicilor pensiilor speciale, cu excepția pensiilor de serviciu pentru militari”, a declarat premierul Orban.

„Mi se pare un act de dreptate și un act corect. Le cer parlamentarilor să voteze proiectul PNL privind desființarea pensiilor speciale”, a spus Ludovic Orban.

Inițial, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că PNL va susține anularea pensiilor speciale, „cu excepția pensiilor militarilor și magistraților care au deja o decizie a Curții Constituționale”.

Ea a explicat că renunțarea la pensiile speciale înseamnă, de fapt, să se ajungă la situația în care acestea să fie calculate pe bază de contributivitate, transmite Agerpres.

„Noi mergem cu actuala lege a pensiilor în aplicare, cu creșterea pensiilor de la 1 ianuarie, așa cum s-a întâmplat de la 1 septembrie, cu creșterea salariului minim și pe măsură ce avansăm, pregătim o lege a pensiilor care să introducă pentru toate pensiile din România sistemul contributivității și dacă la un anumit moment legea nouă cu legea în vigoare se întâlnesc, avantajele câștigate nu se diminuează, însă se elimină inechitățile din sistemul de pensii”, a susținut Turcan.

Sursa: Digi 24
Foto: Agerpres
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.