FB Promo
Modificare importanta la admiterea in liceu in 2017
Vizite: 2722
30 ianuarie 2017
Modificare importanta la admiterea in liceu in 2017
Modificare importanta la admiterea in liceu in 2017
Share |

Evaluarea Națională devine un examen de care se ține cont în măsură cât mai mare. În acest an, nota de la concursul pe care îl vor susține absolvenții clasei a opta va avea o pondere de 80% la admiterea de la liceu, relatează Digi24.

Un nou an, noi schimbări în Educație. Din această vară, media obținută la Evaluarea Națională va conta în proporție de 80% la admiterea în liceu.

„Inițial procentul era 50% - 50%, apoi era de 75% și de anul acesta de 80%”, spune Marian Banu, purtător de cuvânt ISMB București.

Profesorii spun că această măsură a venit după ce în repetate rânduri s-a observat o diferența majoră între notele obținute de elevi în anii de școală și cele de la Evaluarea Națională.

Anul trecut, la Evaluarea Națională 25% dintre elevi au luat note mai mici de 5, în timp ce notă maximă au obținut-o doar 253 de elevi.

Sursa: Digi24
Foto: BotosaniNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.