FB Promo
Ministrul Agriculturii din Australia sustine ca raportul OMS este o gluma proasta
Vizite: 987
28 octombrie 2015
Ministrul Agriculturii din Australia sustine ca raportul OMS este o gluma proasta
Ministrul Agriculturii din Australia sustine ca raportul OMS este o gluma proasta
Share |

Vestea că delicii culinare precum cârnații sau pastrama cresc riscul de cancer a fost catalogată drept o glumă proastă de ministrul australian al Agriculturii. Sunt specialiști care spun că riscul este unul redus, cam la același nivel cu cel al apariției cancerului pulmonar în cazul fumatului pasiv. Totuși, raportul OMS ar trebui să fie un semnal de alarmă privind o schimbare pe plan global a principiilor alimentare, relateaza Digi24.

Studiile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că riscul apariției cancerului crește cu aproape 20% în cazul unui consum de 50 de grame de carne procesată în fiecare zi. Din datele Institutului Național de Statistică, în România, consumul mediu de preparate din carne se situează undeva la 33 de grame zilnic.

Dezbaterea despre pericolul pe care îl reprezintă consumul de carne procesată a apărut în urma unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit documentului, produse precum pastrama, crenvurștii și cârnații pot crește riscul de cancer colorectal. De aceea, au fost introduse în prima categorie a factorilor cancerigeni alături de tutun și alcool, o decizie catalogată de ministrul australian al Agriculturii drept o glumă proastă.

Statisticile OMS arată că anual doar 34.000 de decese cauzate de cancer sunt asociate cu o dietă bogată în produse din carne procesată, în timp ce un milion de decese sunt asociate cu fumatul, iar 600.000 sunt asociate consumului de alcool. 

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.