FB Promo
Ministru: Anul trecut s-au nascut mai multi copii in diaspora decat in tara
Vizite: 1504
3 mai 2017
Ministru: Anul trecut s-au nascut mai multi copii in diaspora decat in tara
Ministru: Anul trecut s-au nascut mai multi copii in diaspora decat in tara
Share |

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a declarat, marți, cu ocazia Zilei Tineretului, la o dezbatere privind problemele elevilor și studenților, că anul trecut pentru prima dată s-au născut mai mulți copii în diaspora decât în România, ceea ce ”ridică extrem de multe semne de întrebare”, realateaza Digi24.

”Astăzi avem peste 4,4 milioane de cetățeni români în aceste comunități (din diaspora - n.r.) și anul trecut pentru prima dată, conform statisticilor Eurostat, s-au născut mai mulți copii în diaspora decât în România. Sunt niște cifre care ne ridică extrem de multe semne de întrebare în ceea ce privește modul în care tânăra generație își vede dreptul la mobilitate, dreptul la a studia în Europa, de a lucra și unde se regăsește în acest ciclu și România - țara de origine, care este echilibrul exact între dorința normală de perfecționare, de continuare a unei cariere atât în România cât și în celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a declarat, potrivit News.ro,  ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac.

”Marea majoritate nu mai învață astăzi limba română într-un sistem educațional fie agreat prin acorduri bilaterale cu aceste state membre, fie, în mare parte, organizat de asociații și de voluntari. Am lansat o campanie prin care să dăm cât mai multe manuale, suport de studiu al limbii române electronic - de la tablete până la manuale digitale - și cred că e nevoie de o dezbatere largă în ceea ce privește modul de a ajuta tinerii născuți în diaspora să învețe limba română”, a explicat Păstîrnac.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.