FB Promo
Ministerul Sanatatii vrea sa construiasca 20 centre pentru ingrijirea bolnavilor in stadiu terminal
Vizite: 2695
24 noiembrie 2015
Ministerul Sanatatii vrea sa construiasca 20 centre pentru ingrijirea bolnavilor in stadiu terminal
Ministerul Sanatatii vrea sa construiasca 20 centre pentru ingrijirea bolnavilor in stadiu terminal
Share |

20 de centre pentru îngrijirea bolnavilor în stadiu terminal vor fi înființate în următorii cinci ani în România. Proiectul Ministerului Sănătății va fi implementat cu bani de la Banca Mondială. Îngrijirea paleativă este un domeniu în care România se află pe locul 22 din 28 în Uniunea Europeană. În sistemul sanitar sunt, acum, puțin peste 260 de paturi, în spitale și clinici specializate, pentru acești pacienți, relateaza Digi24.

În România sunt înregistrați 150.000 de bolnavi în fază terminală, pentru care în spitalele de stat există doar 262 de paturi. Este motivul pentru care statistica europeană clasează țara noastră pe locul 22 din 28 în domeniul îngrijirilor paliative.

Ministerul Sănătății va primi 12 milioane de euro, de la Banca Mondială, ca să deschidă centre specializate în îngrijirea bolnavilor în fază terminală.

Proiectul ar urma să se finalizeze abia în 2020. Până atunci, România va rămâne printre ultimele state europene care oferă acest timp de servicii medicale.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.