FB Promo
Marius Dugulescu, deputat PD-L de Timisoara, in lupta impotriva clonarii umane
Vizite: 1821
18 martie 2010
Marius Dugulescu, deputat PD-L Timisoara
Marius Dugulescu, deputat PD-L Timisoara
Foto: Marius Dugulescu, deputat PD-L Timisoara
Share |
Nu este de acord cu clonarea de fiinte umane ori cu mamele surogat si reclama lipsuri in legislatia Romaniei. Asa ca, a decis sa faca un proiect de lege prin care sa fie interzise cu desavarsire aceste practici si sa fie prevazute pedepse aspre cu inchisoarea, la fel ca in alte tari.

"Dumnezeu creeaza oameni si nu noi trebuie sa facem asta prin alte mijloace decat cele firesti", crede deputatul PDL de Timisoara, Marius  Dugulescu. El a anuntat astazi ca s-a infiintat, la nivelul Camerei Deputatilor subcomisia pentru demnitate umana, subcomisie organizata la initiativa lui. Aceasta analizeaza posibilitatea interzicerii clonarii umane si a biomedicinei, spune Dugulescu.

Deputatul a intocmit si un proiect de lege in acest sens, pe care il va promova in parlament.

Potrivit acestuia, "sunt interzise si constituie infractiuni: clonarea umana, implantarea embrionului uman in corpul unei mame purtatoare sau intr-o femela de animal, cresterea si dezvoltarea unui embrion uman creat in alt mod decat fertilizarea in vitro, a unui ovul uman cu gameti masculini umani, pentru o perioada mai mare de 14 zile, cresterea si dezvoltarea unui embrion uman in exteriorul corpului unei femei, pentru o perioada mai mare de 14 zile, extragerea si stocarea de embrioni umani viabili din corpul femeii, plasarea unui embrion obtinut ilegal in corpul unei mame purtatoare, comertul cu embrioni umani, prin orice metode sau mijloace, pentru obtinerea unui folos patrimonial injust".

Parlamentarul precizeaza ca, deocamdata, legislatia romaneasca prevede doar o contraventie pentru unele dintre aceste practici, iar acest lucru este inadmisibil.

"Eu, alaturi de alti doi colegi ai mei, propun un proiect legislativ, in conformitate cu conventiile internationale, si care vizeaza clonarea. ONU interzice clonarile, in Romania aceasta chestiune nu este reglementata. Se vorbeste despre clonare doar in Codul Penal. In Codul Penal, clonarea este considerata o contraventie. Nu e totuna sa treci pe rosu la semafor cu a crea o fiinta umana. ONU stabileste o pedeapsa de 10 ani de inchisoare pentru cei care cloneaza fiinte. Noi nu avem o prevedere nationala in acest sens. Comisia Juridica va stabili pedeapsa. Cercetarea in domeniul prevenirii unor maladii sau boli grave este in regula", a mai precizat Marius Dugulescu.

Sursa: Agenda
Spune-ti parerea
marilena
29 Decembrie 2010, 16:25
Nu clonarea este problema Romaniei!!Ganditi-va la pensiile si salariile taiate, ganditi-va la suferinta provocata de d-voastra prin masurile aplicate, Dumnezeu se ocupa de restul. In privinta clonarii, poate Dumnezeu a vrut ca oamenii sa aiba acces la un fel de nemurire
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.