FB Promo
MAE rus: Suplimentarea fortelor NATO in Europa de Est risca sa afecteze stabilitatea regionala
Vizite: 890
20 februarie 2015
MAE rus: Suplimentarea fortelor NATO in Europa de Est risca sa afecteze stabilitatea regionala
MAE rus: Suplimentarea fortelor NATO in Europa de Est risca sa afecteze stabilitatea regionala
Share |

Decizia Alianței Nord-Atlantice de consolidare a prezenței militare în estul Europei "sub pretextul" unei "amenințări inexistente" și tactica de creare a unor state de tip "front militar" riscă să afecteze echilibrul strategic regional, avertizează Ministerul rus de Externe, relateaza Mediafax.

"Decizia NATO de consolidare a prezenței militare în Europa sub pretextul unei amenințări estice inexistente și tactica Alianței de creare a unei zone-tampon a statelor de tip front militar la frontiera cu Rusia vizează reconfigurarea spațiului european și riscă să afecteze echilibrul strategic regional", a declarat Aleksandr Lukașevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citat de agenția Sputnik.

Potrivit oficialului rus, decizia NATO de suplimentare a prezenței militare în estul Europei a fost luată la cererea Letoniei, Lituaniei și Estoniei.

"Implementarea deciziilor luate la summitul NATO din Țara Galilor, privind suplimentarea capacităților operaționale ale NATO, precum și consolidarea prezenței militare pe așa-numitul front estic și intensificarea exercițiilor militare în apropierea frontierei Rusiei reprezintă surse de îngrijorare", a adăugat Lukașevici.

Alianța Nord-Atlantică a anunțat în ianuarie construirea a două cartiere generale regionale, în România și Polonia, și înființarea unor centre de comandă ale Forței de reacție rapidă în România, Polonia, Bulgaria, Lituania, Letonia și Estonia. Forța de reacție rapidă, creată pe fondul acțiunilor Rusiei în Ucraina, va avea 5.000 de militari și o capacitate de intervenție în cel mult 48 de ore.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.