FB Promo
Locurile de munca de la stat, mai atractive decat cele de la privat
Vizite: 435
18 mai 2019
Locurile de munca de la stat, mai atractive decat cele de la privat
Locurile de munca de la stat, mai atractive decat cele de la privat
Share |

Cu 40 de mii a crescut numărul angajaților la stat în ultimii doi ani. Asta în timp ce pe piața forței de muncă există un deficit de aproximativ un milion de persoane. Salariile mai mari și beneficiile i-au făcut pe români să aleagă statul în locul unui job la o firmă privată, relateaza Digi 24

Corina Diaconu, managerul unei companii de recrutare: De foarte multe ori candidații preferă să opteze pentru mediul public din motive salariale, pentru că există un program mult mai redus decât cel din privat, există toate acele sărbători legale de care beneficiază și nu tot timpul criteriile de performanță sunt corelate cu majorările salariale.

Florin Jianu, președintele CNIPMMR: Deficitul pe piața forței de muncă este de aproximativ un milion de oameni, începând cu sfera serviciilor. Mediul public devine un concurent al mediului privat printr-o debalansare a câștigurilor din media publică și o decuplare a câștigurilor față de mediul privat.

Cristian Păun, analist economic: Avem șI faptul că există migrația spre țările din Uniunea Europeană și atunci sectorul privat din România clar își atinge foarte repede potențialul, nu poate produce mai mult, nu poate produce în aceeași măsură În care se cer bunuri și servicii.

Creșterea salarială, unul dintre motivele pentru care românii preferă un job la stat

Corina Diaconu, managerul unei companii de recrutare: Dacă înainte ne confruntam cu lipsa personalului în sectorul IT și în domeniul construcțiilor, acum studiile arată că absolut toate domeniile de activitate, cu un grad mai mare sau mai mic, într-adevăr, întâmpină dificultăți.

Creșterile salariale accelerate din ultimii ani în sectorul public au făcut ca mulți români să își dorească să lucreze la stat.

Florin Jianu, președintele CNIPMMR: Ar fi trebuit ca o dată cu creșterea salariilor să sesizăm și o creștere a calității serviciilor. Încă o dată, mediul privat nu se opune creșterii salariilor în mediu public, ci această creștere trebuie să aibă în spate criterii economice.

Conform datelor oficiale, cheltuielile de personal la stat pentru anul 2018 au fost de peste 86 de miliarde de lei, cu 16,5 miliarde mai mari față de 2017.

Cu 40 de mii a crescut numărul angajaților la stat în ultimii doi ani. Asta în timp ce pe piața forței de muncă există un deficit de aproximativ un milion de persoane. Salariile mai mari și beneficiile i-au făcut pe români să aleagă statul în locul unui job la o firmă privată.

Sursa: Digi 24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.