FB Promo
Lapte aruncat in semn de protest. Peste 2.000 de fermieri din cinci judete transilvanene au protestat la Sfantu Gheorghe
Vizite: 1177
4 iunie 2015
Lapte aruncat in semn de protest. Peste 2.000 de fermieri din cinci judete transilvanene au protestat la Sfantu Gheorghe
Lapte aruncat in semn de protest. Peste 2.000 de fermieri din cinci judete transilvanene au protestat la Sfantu Gheorghe
Share |

Peste 2.000 de fermieri din cinci județe transilvănene au protestat azi la Sfântu Gheorghe. Oamenii sunt nemulțumiți că le-au fost tăiate anumite subvenții, că prețul la care sunt nevoiți să vândă laptele este foarte mic și că exporturile de animale sunt în continuare blocate. Protestul a culminat cu un gest extrem: zeci de litri de lapte au fost aruncați în fața prefecturii Covasna, relateaza Digi24.

Indiferent câte animale au în ogradă, fermierii au ieșit în stradă, cu un mesaj clar către Guvern: mai bine aruncă laptele decât să îl dea de pomană. Ei mai spun că sunt sufocați de taxe și impozite, iar eliminarea cotelor de lapte, de la 1 aprilie, a fost picătura care a umplut paharul.

Nu e laptele plătit cu cât ar trebui să fie plătit. Până acum am avut, luna trecută, 80 de bani, luna asta ni s-a spus că ne dă 70 de bani. Nu știm ce să facem, vindem animalele, că nu avem ce”, spune Gheorghe Murea, un fermier din Întorsura Buzăului.

Laptele pasteurizat, cu 1,5% grăsime, 5,10 lei, atunci, de la 50 de bani, până la cinci lei, unde sunt banii?”, se întreabă Márton István, președintele asociației crescătorilor de bovine Harghita.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.