FB Promo
Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010 - Flacara olimpica a fost aprinsa
Vizite: 2809
13 februarie 2010
Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010 - Flacara olimpica a fost aprinsa
Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010 - Flacara olimpica a fost aprinsa
Share |
Flacăra olimpică pentru cea de-a XXI-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă a fost aprinsă, vineri, la Vancouver, de patru legende ale sportului canadian: hocheistul Wayne Gretzky, schioarea Nancy Greene, patinatoarea de viteză Katrina LeMay Doan și baschetbalistul Steve Nash.

Campionul paralimpic Rick Hansen a fost primul care a intrat cu torța olimpică în stadion și a predat-o apoi patinatoarei de viteză Katrina LeMay Doan.

De la Doan, torța a fost preluată de Steve Nash, care a trecut-o la schioarea Nancy Greene iar apoi la legenda hocheiului mondial Wayne Gretzky.

Flacăra Olimpică pentru Vancouver a fost aprinsă la 22 octombrie 2009, în Grecia. De-a lungul traseului din Europa până în Canda, flacăra olimpică a fost purtată de 12.000 de persoane.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver s-a încheiat, după aprinderea flăcării olimpice și trei ore de spectacol, la BC Place Stadium, pentru lansarea celei de-a 21-a ediții, îndoliată după accidentul mortal al sportivului georgian Nodar Kumaritashvili, la antrenament.
Sursa: mediafax
Foto: mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.